Foci

Louis van Gaal lett a hollandok kapitánya

Louis van Gaal (louis van gaal, )
Louis van Gaal (louis van gaal, )

A magyar labdarúgó-válogatottal egy vb-selejtező csoportban szereplő Hollandia megtalálta a szövetségi kapitányát.

Meglepő hír robbant pénteken este: a lengyel-ukrán közös rendezésű Európa-bajnokságon három vereséggel csoportja utolsó helyén végzett Hollandia kinevezte új szövetségi kapitányát, aki nem más lett, mint a legutóbb a Bayern Münchennél tevékenykedő Louis van Gaal.

Nem sokan szeretik a precíz, öntörvényű, ám kétségtelenül sikeres szakembert, aki korábban már volt az Oranje edzője, 11 évvel ezelőtt távozott a kispadról.

Bert van Marwijk világbajnoki ezüstig vezette a csapatot, de az Eb nagyon nem jött össze Robin van Persie-éknek. Bert van Oostveen, a holland szövetség elnöke a döntés után azt mondta, nagy tapasztalattal rendelkező szakembert szerettek volna megnyerni a feladatra, és tudják, hogy van Gaal nem csupán az, hanem elég motivált is, és van karizmája.

“Boldog vagyok, hogy a szövetség engem választott. Ez egy olyan kihívás, amelyre igazán vágytam” – mondta Louis van gaal, aki korábban a Barcelonánál, az Ajaxnál, az AZ Alkmaarnál is dolgozott.

A hollandok egy vb-selejtező csoportban vannak a magyar válogatottal, Romániával, Törökországgal, Észtországgal és Andorrával. A mieink szeptember 11-én a Puskás Stadionban fogadják a hollandokat a sorozat második fordulójában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik