Foci

Úgy tűnik, költöznie kell az Anzsinak

anzsi mahacskala (anzsi mahacskala, )
anzsi mahacskala (anzsi mahacskala, )

A dagesztáni államfő levélben kérte csütörtökön Michel Platini UEFA-elnök közbenjárását azért, hogy a labdarúgó szövetség engedélyezze a csapat számára hazai Európa Liga-mérkőzéseinek mahacskalai rendezését.

Az ügy azért lehet fontos magyar szempontból, mivel ha a Budapest Honvéd túljut az albán Flamurtari Vlorén, akkor az Anzsival kerülnének össze a következő körben.

Magomedszalam Magomedov az UEFA hétfői döntését kéri felülvizsgálni. A szervezet ugyanis biztonsági okokra hivatkozva nem engedélyezte Dzsudzsák Balázs volt csapata, az orosz bajnokságban játszó Anzsi számára, hogy saját pályáján, a dagesztáni fővárosban rendezze meg az EL-mérkőzéseket.

Az Orosz Föderációhoz tartozó kaukázusi köztársaság elnöke azt kérte, hogy az UEFA küldjön vizsgálóbizottságot Mahacskalába. Azzal érvelt a labdarúgó-szövetség döntése ellen, hogy évente több nemzetközi versenyt rendeznek a dagesztáni fővárosban problémák nélkül. Valamennyi sportesemény biztonságban zajlott. Az Európa Liga-meccsek biztonságát az Orosz Föderáció rendvédelmi szerveinek vezetői garantálják – olvasható a dagesztáni elnöki levélben, amelyet sajtószolgálata adott közre.

A többek között Samuel Eto’ót is foglalkoztató Anzsi honlapján eközben közzétették Giorgio Marcettinek, az UEFA versenyigazgatójának a csapat kérelmére írt válaszlevelét, amelyben sajnálattal közli, hogy nem kívánják megváltoztatni a döntést.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik