Foci

Garami: bravúr kell a továbbjutáshoz

kanta józsef (kanta józsef)
kanta józsef (kanta józsef)

Csütörtök este 20.15-től az MTK Budapest az FK Senica együttesét fogadja az Európa-Liga selejtezőjében. Lássuk az eélyeket!

Az MTK Budapest bő egy hónapja még az NB2-ben küzdött sikeresen a magyar labdarúgás elitjébe kerülésért, majd hirtelen ugrással – köszönhetően a Magyar Kupa ezüstnek – Garami József szerda este már az FK Senica (szlovák) elleni Európa-Liga selejtezőjőt megelőző sajtótájékoztatón vált az egyik főszereplővé.

A fővárosi csapat mestere a tőle megszokott nyugalommal jelentette ki: „Nem mi vagyunk a párharc esélyesei, bravúr kell a továbbjutáshoz.” És hihetünk neki, hiszen a két csapat nem először találkozik egymással – a két város közti leküzdhető távolság miatt rendszeresen játszanak ugyanis edzőmeccset. Milyen az élet: legutóbb éppen két hete, még a felkészülés reményében mérkőztek meg, így Kanta Józsefék friss élményekkel gazdagodhattak az FK Senica tartalékos csapatának erejét illetően.

A 3-2-re elvesztett „főpróba” tapasztalatait a csapatkapitány így összegezte: „Kiegyenlített párharcra számítok. A Senica támadó jellegű passzolós focit játszik és nagyon jók a pontrúgásaik is. Úgy érzem, hogy jól felkészültünk, tiszteljük az ellenfelet, de megvan az esélyünk a továbbjutásra. Most a bajnokság előtt, a szünet után rögtön nemzetközi meccset játszunk így természetesen van drukk a játékosokban és tudjuk, hogy nem csak a klubot, hanem az országot is képviseljük, ami nagy felelősség.”

Zdenek Psotka, a szlovák csapat 38 éves cseh mestere óvatosabb – vagy udvariasabb, ki tudja – a jóslás terén: „Az edzőmérkőzésnek köszönhetően van elképzelésem az MTK játékáról, több játékosuk is felkeltette a figyelmemet. Korábban többször is láttam játszani az MTK ifjúsági korú csapatait és szembetűnő, hogy mennyire hasonló játékot játszik minden korosztály. Egyik kulcsjátékosunk Cerny sérült, az esti edzés után dől el, hogy ki játszik helyette. Véleményem szerint a továbbjutást illetőena csapatok  egyforma eséllyel vág neki a két mérkőzésnek.”

Mi a magunk részéről a cseh mesterhez hasonlóan vélekedünk. Az MTK tavasszal bebizonyította, hogy játékosai képesek egymásért küzdeni, csapatként működni, ennek köszönhetően náluk magasabban jegyzett, jobbnak vélt csapatokat legyőzni. Ha csütörtök este és egy hét múlva is hasonló felfogásban és odaadással játszanak az MTK fiataljai, mint tették azt a Magyar Kupa elődöntőjében a Videoton ellen, vagy a döntőben a bajnok DVSC ellen, akkor a szlovák bajnokság 4. helyén záró Senicát – akik tavaly a harmadik körig jutottak az Európa-Ligában – is búcsúztathatják.

MTK Budapest – FK Senica, Európa-Liga selejtező, első mérkőzés

MTK Budapest: Hegedüs – Wolfe, Kálnoki Kis, Kelemen, Hidvégi – Vukmir, Zsidai, Kanta – Csiki, Lázok, Rácz (csereként Groppioni, Nagy Tibor, Vadnai, Nikházi, Vass, Tischler, Balajti)

FK Senica: Sulla – Krity, Krziko, Brabec, Pavlik – Wijlaars, Durica, Kóna, Stepanovsky – Kalabisky, Diarrassouba

Helyszín: Hidegkúti-stadion, kezdés: 20.15, Játékvezető: Joao Ferreira (portugál), TV: M2

Ajánlott videó

Olvasói sztorik