Foci

Van Persie megtörte a csendet: nem hosszabbít

Egy jó ideje téma a holland labdarúgó sorsa, ugyanis az élete legjobb szezonját produkáló (48 meccsen 37 gól) Robin van Persie szerződése egy év múlva lejár. A hazája válogatottjával az Európa-bajnokságon leszerepelt játékos szerdán tiszta vizet öntött a pohárba:

Hosszan gondolkodtam rajta, de végül meghoztam a döntést: nem hosszabbítom meg a szerződésem” – írta a holland hivatalos honlapján. Van Persie kifejtette, hogy a szezon végén egyeztetett Arséne Wenger vezetőedzővel és Ivan Gazidis vezérigazgatóval, azonban a megbeszélésen számára világossá vált, hogy nem ugyanaz az elképzelésük az Arsenal jövőjét illetően.

„Nektek, szurkolóknak meg kell értenetek a döntésemet, mivel én is mindig respektáltam a Ti nézeteiteket. Szeretem a klubot, a szurkolókat, történjék bármi is. Itt nőttem fel, itt vált belőlem férfi. Büszke vagyok rá, hogy az elmúlt nyolc évben ennek a fantasztikus csapatnak a játékosa lehettem.”

Van Persie akár a következő szezont is Londonban töltheti, azonban így a jövő nyáron ingyen hagyná el az Ágyúsokat. Azaz ha a fővárosiak jó pénzt szeretnének érte kapni, akkor már ezen a nyáron el kellene adniuk. Kérőkből nem lesz hiány, a Manchester Cityt és Juventust például szinte már minden nap összeboronálják a labdarúgóval, de több európai nagycsapat felmerült már lehetséges vevőként.

Robin van Persie hivatalos honlapját a bejelentés után nem lehetett elérni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik