Foci

Villas-Boas hivatalosan is a Tottenham menedzsere

A londoni labdarúgócsapat kedden hároméves megállapodást kötött a fiatal portugál trénerrel.

Gyakorlatilag június közepe óta nyílt titok, hogy André Villas-Boas lesz a Tottenham Hotspur új trénere, a hivatalos bejelentésre azonban keddig várni kellett. A luzitán szakember a kisebb meglepetésre távozó Harry Redknappet váltja.

„Nagyon örülök, hogy André lett az új vezetőedzőnk. Már bizonyította, hogy nagyon sokat tud a labdarúgásról, a csapatai látványos támadófocit játszottak mindig is. Egyetért a hosszú távú terveinkkel, most pedig már egy világklasszis edzőközpontban készítheti fel a csapatot” – mondta a klub hivatalos honlapjának Daniel Levy elnök.

„A Tottenham Hotspur egy nagyszerű klub erős történelemmel, nagy szurkolói bázissal, nem csak Angliában, hanem szerte a világon. Kitüntetve érzem magam, hogy én lehet a csapat edzője” – mondta székfoglalójában Villas-Boas.

A portugál a Portóval veretlenül lett bajnok, valamint Portugál Kupát, Szuperkupát és Európa Ligát nyert a csapattal. Az EL-győzelemmel minden idők legfiatalabb európai trófeát nyerő trénere lett. A Chelsea aztán tavaly nyáron 13.3 millió fontot fizetett a Portónak Villas-Boas szolgálataiért, azonban márciusban menesztették a fiatal edzőt a csapat sikertelensége miatt.

A helyét Roberto Di Matteo vette át, akivel Bajnokok Ligáját nyert a Chelsea.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik