Foci

Német tulajdonba kerülhet a Vasas

Markovits László és Alfredo Demiani kedden adásvételi-szerződést írt alá, ennek értelmében a Vasas Futball Klub Kft. 99 százaléka a német üzletemberé lehet.

A vasasc.hu közleménye szerint a felek kedden közjegyző jelenlétében írták alá a szerződést. Az Alfredo Demiani által képviselt cég azt követően lesz a Vasas Futball Klub Kft. 99 százalékának tulajdonosa, amint a kontraktusba foglalt pénzügyi feltételeket teljesítette. Ennek határideje hét munkanap.

Nem először jelentik be Demianiék érkezését, februárban már tulajdonosjelöltként bemutatták a cégcsoportot, amely akkor úgy foglalt állást, hogy évi kétmillió eurót költene a másodosztályba zuhanó labdarúgócsapatra. “Komoly terveink vannak, nem szórakozásból vagyunk itt, a célunk, hogy a Vasas három éven belül nemzetközi kupaporondon szerepeljen” – mondta akkor a hamburgi születésű befektető, azonban márciusban Markovits László, a klub elnöke kijelentette, hogy a nyárig biztosan nem lesz tulajdonosváltás.

A vasassc.hu cikke külön kiemeli, hogy a futballcsapat korábbi tulajdonosának, Jámbor Jánosnak a közbenjárása is kellett az adásvétel létrejöttében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik