Foci

Négy játékost vonnak felelősségre a franciák

Didier Deschamps (Didier Deschamps)
Didier Deschamps (Didier Deschamps)

Noël Le Graët, a Francia Labdarúgó Szövetség elnöke sajtótájékoztatón beszélt Laurent Blanc utódjáról és a kirívó viselkedésű futballisták jövőjéről.

A francia válogatott a spanyoloktól elszenvedett Eb-negyeddöntőbeli 2-0-s vereséggel búcsúzott a kontinensviadaltól.

Laurent Blanc szövetségi kapitány lemondott posztjáról, több futballista pedig megmagyarázhatatlanul viselkedett a kiesést követően az öltözőben. Noel Le Graët többek közt e két témáról beszélt a francia szövetség keddi sajtótájékoztatóján.

„Hétfőn beszéltem Didier Deschamps-pal. Kért tőlem egy kis időt, hogy átgondolhassa az egészet. Várnunk kell néhány napot a döntésére. Nyilvánvalóan ő is ott szerepel a jelöltjeink között. Ő egy olyan ember, akivel szívesen dolgoznánk együtt. A hét végére biztosan döntés születik az edzői posztot illetően” – mondta Laurent Blanc potenciális utódjáról Le Graët.

Az elnök ezt követően bejelentette, hogy kik lesznek felelősségre vonva az Európa-bajnokságon mutatott fegyelmezetlenségük miatt:

„Négy embernek kell majd megjelennie a fegyelmi tanács előtt. Nem az én dolgom szankcionálni őket. Nem szeretném megfosztani őket a válogatottbeli szerepléstől. Vakációjuk után Ben Arfának, M’Vilának, Nasrinak és Méneznek kell jelentkeznie a szövetségnél” – mondta a gall szervezet első embere.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik