Foci

A szurkolók is megválasztották az Eb álomcsapatát

Spanyolorszag(960x640)(1).jpg (spanyolország, )
Spanyolorszag(960x640)(1).jpg (spanyolország, )

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) után a szurkolók is voksolhattak, szerintük ki kerüljön be az Eb csapatába.

Az UEFA nem vállalkozott arra, hogy álomtizenegyet nevezzen meg, csak egy bő keretet hirdetett, a legjobbnak ítélt 23 játékossal. Ez alapján tíz spanyol került be az elit társaságba, és két játékos kivetélével minden labdarúgót a négy elődöntős válogatott adott.

A szurkolóknál viszont a legjobb tizenegyre lehetett szavazni, ám az arányokat tekintve itt lemaradásban vannak a spanyolok, ugyanis csak hárman kerültek a “kezdőbe”: Iker Casillas mellett Sergio Ramos és David Silva. A németek és a portugálok két-két focistát adnak a keretbe, Philipp Lahm és Mario Gomez, illetve Pepe és Cristiano Ronaldo is pályára léphetne a szurkolói topcsapatban. Az ezüstérmes olaszokat csak Andrea Pirlo képviseli.

Az Eb álomcsapata a szurkolók szavazati alapján
Iker Casillas (spanyol) – Philipp Lahm (német), Sergio Ramos (spanyol), Pepe (portugál), Mathieu Debuchy (francia) – David Silva (spanyol), Andrea Pirlo (olasz), Steven Gerrard (angol), Alan Dzagoev (orosz) – Mario Gomez (német), Cristiano Ronaldo (portugál). Szövetségi kapitány: Joachim Löw (német)

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik