Foci

Prandelli marad az olasz kapitány

prandelli (prandelli)
prandelli (prandelli)

A labdarúgó-Európa-bajnokság döntője után Cesare Prandelli megerősítette, nem mond le az olasz válogatott szövetségi kapitányi posztjáról.

Hiába kaptak méretes zakót az olaszok a címvédő spanyoloktól a kontinenstorna fináléjában, Cesare Prandelli mégis marad a helyén. A kapitány korábban közölte, hiányzik neki a folyamatos munka, és jobban érezné magát egy klubcsapat kispadján.

“Voltak idők, amikor nem voltam biztos a helyemben. De sosem a vezetőséggel, vagy az Olasz Labdarúgó Szövetséggel volt gondom, hanem hiányzott az a munka, amit egy klubcsapatnál végez egy edző. De van még dolgom a válogatottnál, így úgy döntöttem, maradok” – nyilatkozta az elveszített döntő után Prandelli.

A Fiorentina korábbi mestere Marcello Lippitől vette át a Squadra Azzurra irányítását, miután a kékek a 2010-es világbajnokságon csúnyán leszerepeltek, és már a csoportkörben kiestek.

Az olaszokra most pihenő vár, de augusztus 15-én már barátságos mérkőzést játszanak az angolok ellen – akiket az Eb negyeddöntőjében ejtettek ki – Bernben, majd megkezdik a 2014-es brazíliai világbajnokság selejtezőit Dánia, Csehország, Bulgária, Örményország és Málta ellen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik