Foci

Várhidi Péter küzdelemre számít, jó játékra nem

várhidi péter (várhdi péter)
várhidi péter (várhdi péter)

A volt szövetségi kapitány szerint a középpályán dőlhet el az Eb-döntő, illetve azon, hogy a fáradtnak látszó spanyolok össze tudják-e kapni magukat.

Várhidi Péterről köztudott, hogy az olaszoknak szurkol, így előrebocsátotta, erősen elfogult a vasárnapi labdarúgó-Európa-bajnokság döntőjét illetően.

„Természetesen olasz győzelemre számítok, de ezt nem kizárólag a szimpátia mondatja velem. Amire számítok, az egy küzdelmes, izgalmas, de klasszikus értelemben nem jó Eb-döntő. A spanyolok esetében már az óriási dolog, hogy egymás után harmadik világversenyükön kerültek döntőbe” – ment bele a részletekbe Várhidi Péter, aki persze érintette a csatárkérdést is, illetve kíváncsi, hogy Vicente del Bosque összerakja-e újra Fabregast Busquets-el, illetve mit tud majd játszani a középpálya két spanyol ásza, Xaví és Xabi Alonso. A tréner szerint döntő lehet, hogy mennyire tudják magukat összekapni a teljes szezonon át tartó Barca-Real versenyfutás kifacsart résztvevői.

Ami az olaszokat illeti, Várhidi a labdabirtoklás fontosságát emelte ki a középpályán, ami egy spanyolok elleni meccs esetében életbevágó lehet, személyekre lefordítva a Xaví és Andrea Pirlo szerepe és teljesítménye döntő lehet.

„Az olasz védelembe menet közben belenyúlt Cesare Prandelli, a nem túl sikeres három védőről visszaállt a négyvédős rendszerre. Az olaszok ezen az Eb-n bebizonyították, hogy már nem a védelem legfontosabb náluk, lazább lett a játékuk, fontos szerepet kapott az előrejáték. Pirlo játéka létfontosságú, kérdés, Balotelli milyen formában lesz, és hogy a szárnyokon tudnak-e olyat nyújtani, mint eddig” – mondta Várhidi, aki felhívta a figyelmet az olaszoktól szokatlan elszántságra, és arra, hogy ők sokkal kevésbé fáradtak el az olasz bajnokságban, mint a spanyol kulcsjátékosok.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik