Foci

Szurkolásban az írek az Európa-bajnokok

írország (írország, ír szurkolók, )
írország (írország, ír szurkolók, )

Különleges megtiszteltetésben részesültek az ír válogatott drukkerei, akiket az UEFA az Eb-n mutatott viselkedésük miatt díjazott.

Az Európai Labdarúgó Szövetség díjjal jutalmazta az ír drukkerek szurkolását. Az UEFA főtitkára, Gianni Infantino szombaton kifejtette, a szigetországi szurkolók viselkedésből példát mutattak a kontinensviadalon.

“A végrehajtó bizottság döntése alapján az ír szurkolók egy különleges díjban részesülnek”. – mondta a szombat esti kijevi sajtátájékoztatón Infantino.

“Mindenkit nagyon lenyűgöztek a fanatikusok, akiket csapatuk teljesítménye egyáltalán nem zökkentett ki remek hangulatukból. Az UEFA elnöke, Michel Platini személyesen fog Írországba utazni, hogy átadja az elismerést.”

Mint azt tudjuk, az írek mindhárom csoportmeccsüket elveszítették, és mindössze egy lőtt góllal szerzett pont nélkül kiestek a C csoportból. A mérkőzéseken rendre hangosabbak voltak az ellenfelek szurkolóinál, az eredmény nem számított nekik, még akkor is hangosan buzdították csapatukat, amikor a spanyolok ellen négy gólos hátrányban voltak. A meccs végén öt percig állva énekeltek, mintha csapatuk győzött volna.

A közvetítések alatt többször hallhattuk a kommentátoroktól, hogy az ír szurkolók a leghangosabbak, és a vendéglátósok is szomorúak lehettek, hogy kiesett a csapat, egy felmérés szerint ugyanis az írek fogyasztottak rendesen, a kiesés után csökkent a lengyelek bevétele.

Az írek a nyitómeccsükön szerencsétlen körülmények között kikaptak a horvátoktól, aztán jött a spanyolok elleni méretes zakó, majd az utolsó csoportmérkőzésen az olaszok éppen ellenük biztosították be a továbbjutásukat. A szigetországiak mellett egyedül a holland csapat volt az, amelyik nulla ponttal búcsúzott a tornától.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik