Foci

Két Eb-t nyert, egyet sem ismer el

Eb trófea (eb trófea, )
Eb trófea (eb trófea, )

A német Rainer Bonhof az egyetlen labdarúgó a történelemben, aki kétszeres Európa-bajnoknak vallhatná magát, ő azonban hallani sem akar erről.

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) statisztikái szerint egyetlen focista, nevezetesen Rainer Bonhof az, aki kétszer is Európa-bajnoki győzelmet ünnepelhetett. Az egykori középpályás ugyanakkor kikéri magának, hogy kétszeres Európa-bajnoknak titulálják.

„Egyáltalán nem érdekel ez a statisztika, ami szerintem ráadásul nem is fedi a valóságot. 1980-ban el sem utaztam az Eb-re, mert megsérültem Sepp Maier búcsúmeccsén. A keretnek ugyan a tagja voltam, de nem vettem részt a tornán” – mondta a Berliner Kuriernek Bonhof, aki az 1972-es siker során egyetlen percet sem játszott.

Az már a sors fintora, hogy 1976-ban a nyugat-német válogatott egyik legjobbja volt, azonban csak az ezüst jött össze, Csehszlovákia nyerte meg a kontinenstornát. Bonhof akkor az elődöntőben és a fináléban összesen négy gólpasszt jegyzett.

Vasárnap este egy esetleges spanyol Eb-győzelem esetén 12 játékos duplázhatna: Iker Casillas, Sergio Ramos, Xavi, Andrés Iniesta, Cesc Fabregas, Pepe Reina, Alvaro Arbeloa, Xabi Alonso, David Silva, Fernando Torres, Raul Albiol és Santi Cazorla is ünnepelhetett 2008-ban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik