Foci

Viszik Balotellit Spanyolországba?

Mario Balotelli (mario balotelli, )
Mario Balotelli (mario balotelli, )

Nem kellett sokat várni, hogy felreppenjenek az első híresztelések a német-olasz elődöntő hőséről: Mario Balotellit egyesek már a Real Madridban látják.

Még le sem játszották a spanyol-olasz döntőt az Európa-bajnokságon, máris elindultak a találgatások a németek ellen duplázó Mario Balotelli jövőjéről. A caughtoffside.com oldal szerint  Jose Mourinho erősíteni szeretné a Real Madrid támadó szekcióját, és éppen az olaszok aktuális üdvöskéjét szemelte ki. A labdarúgónak egyébként komoly esélye van a gólkirályi címre az Eb-n, miután ő az egyetlen még játékban lévő három gólos focista.

A torna előtt elterjedt az is, hogy Balotelli klubjának, a Manchester Citynek vezetésében felmerült, hogy „megszabaduljon” kissé zűrös támadójától. Az edző Roberto Mancini határozottan cáfolta ezeket az értesüléseket.

Balotelli meglehetősen ellentmondásos személyiség, eddig is rendszeres szereplőnek számított a pletykalapokban, magánéleti zűrjeivel, meccsek alatti kirohanásaival, és őrült akcióival. Előszeretettel írtak róla az Eb alatt is, ezúttal sem mindig a meccsek alatt nyújtott teljesítménye miatt. Elfogadhatatlan támadás érte a horvát szurkolók részéről, és a spanyol táborból is érkeztek rasszista megnyilvánulások felé. Akadtak azért mókásabb pillanatok, mikor a focista az edzéseken hívta fel magára a sajtó figyelmét kissé laza magaviseletével.

Kérdés, hogy a csatár menne-e a Madridhoz, hiszen nem sokkal az Eb előtt határozottan kiállt jelenlegi csapata, a Manchester City mellett. Pedig akkor sem megvetendő „kérővel” hozták hírbe, hanem a Milánnal. Klubja két éve csaknem 24 millió fontért (több mint 7 milliárd forint) vásárolta meg a játékost az Intertől.

Nemcsak az átigazolásokról szóló pletykáknak adott új lendületet Balotelli csütörtöki produkciója. A németek ellen lőtt második gólja utáni örömpóza igazi mém lett: újabb és újabb vicces átdolgozásban terjed az interneten, így még a szintén sokakat megihlető Zidane mellbefejeléssel is összemontírozták.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik