Foci

Fabregas, az Iniesta-rajongó

fabregas (fabregas)
fabregas (fabregas)

Cesc Fabregas nagy meccsre számít az olaszok elleni vasárnapi Eb-döntőben, de bízik magukban, főleg Andrés Iniestában.

A lengyel-ukrán rendezésű labdarúgó-Eb egyik szlogenjévé vált a “csatár nélküli” spanyol válogatott.

Ennek egyik letéteményese a Barcelona középpályása, Cesc Fabregas, aki a vérbeli csatárok, Fernando Torres és Álvaro Negredo szerény teljesítménye miatt a spanyolok gólfelelősévé vált a kontinenstornán.

Vicente del Bosque a sérült David Villát nélkülözi, a Valencia gólvágóját, Roberto Soldadót otthon hagyta, a gyenge szezon után lévő Torres és a sevillai Negredo pedig nem nyújtotta az elvárt játékot, a bilbaói Fernando Llorente pedig lehetőséghez sem jutott.

Fabregas a spanyolok ítélet-végrehajtójának számít az Eb-ken, hiszen szerdán a portugálok elleni büntetőpárbajban ő lőtte be a spanyol döntőt érő 11-est, négy éve pedig a mostani döntős ellenfél, Olaszország ellen értékesítette a továbbjutást érő utolsó büntetőt.

Fabregas bízik benne, hogy a spanyol válogatott történelmet ír vasárnap este Kijevben, és ebben nem kis részben Andrés Iniesta miatt hisz.

“Iniesta napról napra javul, dacára a fárasztó, sérülésekkel nehezített szezonjának. Sokat fut, a passzjátéka zseniális, és a kapura is nagyon veszélyes. Tudom, hogy az olaszok formába jöttek a végére, nehéz lesz őket leyőznünk. Mario Balotelli igazi klasszis, egy régivágású csatár, rajta kívül Antonio Cassanóra is nagyon kell figyelnünk, de mindenekelőtt Andrea Pirlo szervezőjátékát kell megakadályoznunk. Nagy meccs lesz”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik