Foci

Del Piero elbúcsúzott

Alessandro Del Piero (alessandro del piero, )
Alessandro Del Piero (alessandro del piero, )

Alessandro Del Piero, a Juventus legendájának szerződése június 30-án lejárt. Levélben mondott köszönetet a szurkolóknak.

A szezon során eldőlt, hogy Alessandro Del Piero 19 év után elhagyja az olasz rekorder Juventus labdarúgócsapatát. A klub ikonja stílusosan, veretlenül elhódított bajnoki címmel a zsebében távozik Torinóból. Del Piero szerződése lejártának napján, június 30-án a honlapján megjelent nyílt levélben búcsúzott el a szurkolóktól:

„Itt a vége, a szerződésem lejárt a Juventusnál.

Ez nem újdonság, de így, hogy hivatalossá vált, megérinti az embert. Számomra nem szomorú ez a nap, nem bánok semmit és nincs bennem nosztalgia, mivel ezekben a napokban újragondoltam azokat a dolgokat, amik történtek az utolsó szezonomban fekete-fehérben és újraélhettem azt az álmot, amiről csak álmodni mertem.

Minden emlék: élmények, győzelmek és természetesen a rossz dolgok is… mindezek leperegtek a szemem előtt, hogy aztán elhalványuljanak abban a csodálatos pillanatban, amely az utolsó torinói meccsem volt. Ez az a kép, amit magammal viszek, május 13. örökké élni fog a szívemben. Kitörölhetetlenül.

Még a nyári szünet előtt elmentem Vinovoba, hogy kiürítsem az öltözőszekrényemet. Amikor jöttem ki az edzőközpontból megálltam azon a ponton, ahol mindig vártatok rám egy fotó vagy autogram erejéig, esetleg egy kézfogásra… havazásban, ködben, esőben, napsütésben. Most azonban én következem, búcsúzom tőletek és köszönöm mindazt, amit értem tettetek.

Játékosok jönnek-mennek, a Juventus azonban örök. Akik maradnak, mindig is a barátaim lesznek és a lehető legjobbakat kívánom nekik: örökre a legnagyobb szurkolójuk leszek. Ti, a szurkolóim is itt maradtok, Ti vagytok a Juventus. Itt marad a mezem is, amit mindig feltétel nélkül imádtam és ez örökre így is marad. Örülök, hogy valaki hordani fogja azt a tízes dresszt, ami azóta, hogy nevekkel vannak ellátva a mezek mindig is az enyém volt. Az is boldoggá tesz, hogy valaki – Olaszországban, vagy máshol a világon – arról álmodozik, hogy viselhesse. Büszke vagyok rá, hogy követtétek a életemet, ahogy én is követtem korábbi példaképek és legendák életútját.

Holnaptól már nem leszek a Juventus játékosa, de mindörökké egy leszek közületek.

Most új kihívások elé nézek. Ugyanolyan izgatott vagyok, mint 19 évvel ezelőtt.

Viszlát, barátaim, köszönök mindent.

Alessandro”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik