Foci

Edző nélkül a Marseille

Didier Deschamps (Didier Deschamps)
Didier Deschamps (Didier Deschamps)

Didier Deschamps, a francia labdarúgó-válogatott egykori szövetségi kapitánya távozik az Olympique Marseille kispadjáról.

A francia szakember május 25.-e óta fontolgatta felmondását. Nyílt titok volt ez, amit a csapatnál már sokan vártak, de bejelentése sokáig elhúzódott. Deschamps péntek reggel azonban véget vetett a hercehurcának.

„Távozásomról a klubvezetés már május vége óta tudott. Olyan ember vagyok, aki mindig is tiszteletet mutat az egyesület felé, mert tudom, hogy nagyon sok mindent kaptam tőlük. Döntésem alapja, hogy a jelenlegi körülmények között nem lehet dolgozni, a csapat és a játékosok minőségi munkája is egyre nehezebb” – nyilatkozott a tréner.

A jövő hétfőn startoló felkészülési időszakig Vincent Labrune-nek, a Marseille elnökének mindössze néhány napja maradt, hogy új edzőt találjon. A jelöltek között Antoine Kombouaré, a szaúd-arábiai Al Hilal vezetőedzője és Frédéric Antonetti, a Rennes trénere szerepel. Mi több, az elmúlt napokban José Amigo, az OM sportigazgatójának neve is felmerült Deschamps helyettesítésére.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik