Foci

Újabb valenciait igazolt a Barcelona

jordi alba (jordi alba)
jordi alba (jordi alba)

Az FC Barcelona labdarúgócsapata mindenben megegyezett a Valenciával a spanyol válogatott Jordi Alba átigazolásáról.

Ha az utóbbi években volt lyuk a katalán sztárcsapat szerkezetében, az a balbekk szerepköre volt, Pep Guardiola többször is a szélső Adrianót rendelte vissza a védelembe. Nos, ez a „probléma” már a múlté, ugyanis a Barcelona mindenben megegyezett a Valenciával Jordi Alba kapcsán.

A gránátvörös-kékek 14 millió eurót csengetnek a riválisnak a spanyol válogatott labdarúgóért, aki öt esztendőre fogja elkötelezni magát a spanyol sztárklubnál. Az üzlet még nem végleges, Alba ugyanis a lengyel-ukrán közös rendezésű labdarúgó-Európa-bajnokság döntőjében érdekelt a Vörös veszedelemmel, így az ilyenkor kötelező orvosi vizsgálaton csak a torna után esik át.

A még csak 23 esztendős Alba egyébként nem először lesz a Barcelona játékosa, ugyanis fiatalként már pallérozódott a katalánok utánpótlásában, majd a Cornellá együtteséhez igazolt, végül a Valenciában kötött ki. Összesen 73 bajnokit játszott a Los Che színeiben, ezeken öt gólt szerzett. Jordi Alba rendkívül gyors, emellett remekül szerel és a támadások segítésében is jeleskedik, így akár a középpálya szélén is bármikor bevethető.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik