Foci

Del Bosque: jöjjön, akinek jönnie kell

spanyol válogatott, vicente del bosque (spanyol válogatott, vicente del bosque, )
spanyol válogatott, vicente del bosque (spanyol válogatott, vicente del bosque, )

Vicente del Bosque, a címvédő, Eb-döntős spanyol válogatott szövetségi kapitánya elismerte, hogy szerencséjük is volt a portugálok ellen.

A spanyolok büntetőpárbajban kivívott győzelme után a vesztes Portugália szövetségi kapitánya, Paulo Bento úgy fogalmazott: emelt fővel mehetnek haza.

“Nagyon nehéz mérkőzés volt. 90 percig egyenrangú ellenfelei voltunk a spanyoloknak, a hosszabbításban viszont átveték a kezdeményezért. A világ egyik legjobb csapatától kaptunk ki 11-esekkel, nincs miért szégyenkeznünk, a játékosok pedig pihenhetnek egyet. Utána pedig már a vb-selejtezősorozatra koncentrálunk” – mondta a portugál tréner a mérkőzés után.

Bento nem bánta meg, hogy Cristiano Ronaldo volt az utolsó rúgó, akinek már nem volt lehetősége odaállni a büntetőhöz. 

Vicente del Bosque, az Eb-döntős spanyolok szakvezetője gratulált Portugáliának. “Kevés lehetőséget hagytak nekünk, kivéve a hosszabbítás második félidejében. A büntetőpárbajban szerencsénk volt. Cesc Fabregas maga kérte, hogy ö legyen az ötödik rúgó”.

A hispán edző szerint a meccsek alatt folyamatosan csiszolódott a játékuk, így jó állapotban várhatják döntőbeli ellenfelüket, amellyel kapcsolatban del Bosque nem fogalmazott meg sem jóslást, sem óhajt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik