Foci

Az UEFA nem engedte gyászolni a spanyolokat

karszalag (karszalag)
karszalag (karszalag)

A szerda esti Spanyolország-Portugália labdarúgó-Eb-elődöntőt sajnálatos esemény árnyékolta be.

A spanyol válogatott, a szerdai portugálok elleni labdarúgó-Európa-bajnokság negyeddöntőjén fekete karszalaggal lépett a pályára. A spanyol válogatott a vasárnap elhunyt Miquel Roque-ra kívánt emlékezni, aki hosszantartó betegség után, 23 éves korában hunyt el.

A spanyol válogatottban többen is jól ismerték a fiatal focistát, így nem volt kérdéses, hogy a szerdai Portugália elleni Eb-elődöntő előtt egyperces csenddel kívánt emlékezni Miquel Roque-ra.

Az UEFA azonban hatalmas botrányt csinált az ügyből, nem engedte a gyászszünetet és követelte, hogy a játékosok vegyék le a fekete karszalagot, akik ezt a második félidőben meg is tették. Az UEFA kihangsúlyozza, a megemlékezésre nem kapott kérést a Spanyol Királyi Labdarúgó-szövetségtől, ám a hispánok másképpen emlékeznek erre.

Azt elismerték, hogy csupán a mérkőzés kezdete előtt másfél órával jelentették be, hogy mit szeretnének, de a jelzést bizonyítani tudják. A spanyolok megdöbbenésüket fejezték ki az UEFA felé, hogy a gyászolásuk ekkora problémát jelentett a számukra. Az ügy nem zárult le, mindkét oldal vizsgálatot rendelt el.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik