Foci

A portugál élvonalból erősített a Vidi

Ianique dos Santos Tavares személyében zöld-foki-szigeteki balbekket szerződtetett az OTP Bank Ligában szereplő Videoton labdarúgócsapata.

A 24 esztendős labdarúgó Stopira becenéven vált ismertté, három évre írt alá a Sóstói Stadionba. Ianique dos Santos Tavares a védelem bal oldalán bevethető.

Stopira hazájában, a Sporting Praia együttesében kezdett el focizni, majd Portugáliába, a Santa Calrához igazolt. Innen Spanyolországba, a Deportivo La Corunához vezetett az útja, melynek tartalékcsapatában 23 bajnokin lépett pályára. A mögöttünk hagyott idényt ismét Portugáliában töltötte, a Feirense játékosa volt, amely az élvonalban játszott, ám csak a 15. helyen zárt, így kiesett.

Hazája válogatottjában eddig nyolcszor szerepelt, legutóbb a Tunézia elleni világbajnoki-selejtező mérkőzésen.

“Nagyon örülök, hogy mostantól a Videoton FC labdarúgója lehetek. A társak, akikkel eddig találkoztam roppant kedvesek voltak velem, és számomra is nagyon szimpatikusak. Úgy érzem, egy kitűnő csapatba kerültem, minden szempontból. A bizalmat pedig a lehető legjobb teljesítménnyel szeretném meghálálni, s mindent meg fogok tenni annak érdekében, hogy a lehető legjobb eredmények eléréséhez segítsem hozzá a Videoton FC-t” – nyilatkozta a vidi.hu-nak a játékos.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik