Foci

Ibériai rangadó a döntőért: portugál-spanyol-ÉLŐ

A labdarúgó-Eb első elődöntőjében az egyszemélyes hadsereg, Portugália csap össze a csapatjáték mintaképével, Spanyolországgal.

Már csak három mérkőzés van hátra a kontinenstornán: az első elődöntőben kiderül, hogy a világ- és Európa-bajnok spanyoloknak egyáltalán lesz-e esélyük a címvédésre, vagy 2004 után ismét a luzitánok vívhatják a finálét.

A két csapat ellentétes játékstílusa lehet a döntő faktor, ugyanis a spanyolok a labdabirtoklásra és a totális mezőnyfölényre, valamint a sok pontos passzra építenek, míg a portugálok leginkább Ronaldo brillírozásában bízhatnak.

A két nemzeti válogatott egyébként a negyeddöntőt is másképp hozta le: a címvédő teljesen ellehetetlenítette a franciákat, akik szinte alig jutottak el Casillasig, és csatár nélkül a pálya minden pontján megjáratták a labdát, a luzitánok viszont körbelőtték a csehek kapuját, és ha kicsit megerőltetik magukat, akkor nem csak egygólos siker aratnak.

A tét azonban nagy, a találkozó győztese döntőt játszhat az Eb-n, így a papírformának már nincs jelentősége ezen az összecsapáson.

A Sport24 élő, szöveges tudósítását a portugál-spanyol meccsről itt követheted figyelemmel.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik