Foci

Doppingolással vádolják az ukránokat

ukrajna (ukrajna, ukrán szurkolók, szurkolók)
ukrajna (ukrajna, ukrán szurkolók, szurkolók)

Egy német professzor szerint a labdarúgó-Európa-bajnokság társrendezőjének játékosai tiltott szerrel éltek.

A kontinenstornát megelőzően az ukránok a „világtól elvonultan”, a németországi Ingolstadtban játszottak edzőmérkőzést Törökországgal (az Eb-ről lecsúszó törökök nyertek 2-0-ra). A felkészülési összecsapást megelőzően egy kisebb betegséghullám söpört végig a sárga-kékeken, többen is gyomorpanaszokra hivatkoztak.

Egy német professzor szerint ezek egyértelműen egy doppingszer, a dexametazon használatának a jelei: „Egyértelmű, hogy ennek a szernek a mellékhatásait láttuk. Ennek klasszikus jelei a gyomorrontás, az émelygés és a hányás” – mondta az AFP-nek Dr. Fritz Sörgel. Az ukránok is részt vettek a tornát megelőző doppingvizsgálaton, egy játékos sem bukott le, Sörgel szerint azért, mert tudták, mit mikor kell beszedniük.

A dexametazon használatával csökken az ízületi gyulladások kialakulása, valamint a szalagok is kevésbé lesznek sérülékenyek. A szer szerepel a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) tiltólistáján is.

Ukrajna egy Svédország elleni győzelemmel kezdett az Eb-n, majd Franciaországtól és Angliától is kikapott, így lemaradt a negyeddöntőről. A szigetországi csapat elleni mérkőzésen Kassai Viktor volt a játékvezető, egy leshelyzet utáni akció végén szerzett gól meg nem adása szárad a alelkén, amely nagy visszhangot váltott ki a hazai és a nemzetközi sajtóban egyaránt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik