Foci

Tényleg trónfosztás lesz az Eb-n?

podolski, iniesta (podolski, iniesta, )
podolski, iniesta (podolski, iniesta, )

Jön a labdarúgó-Eb hajráhete, olvasóink a németeket esélyesebbnek tartják a címvédő spanyoloknál, de a portugálok vagy az olaszok is okozhatnak meglepetést.

A lengyel-ukrán közös rendezésű labdarúgó-Európa-bajnokság végső győztesét firtató Sport24-szavazáson eddig olvasóink többsége (42%) tartotta úgy, hogy a fiatal német csapat lesz a befutó. Ami azt illeti, a németek 4-2-es görögverése a negyeddöntőben aligha csökkenti a Nationalelf esélyeit, akik négyből négy meccset nyertek a kontinensviadalon, kilenc rúgott góljukra néggyel tudtak válaszolni a vesztes ellenfelek.

A németek útja a fináléba az olaszokon át vezet, akik a negyeddöntőben 11-esekkel ejtették ki Angliát, és bár Cesare Prandelli már könnyíti játékosai lelkét azzal, hogy a németek a csütörtöki elődöntő esélyesei, azért az olaszok bármikor, bárkinek okozhatnak gondot, főleg, ha úgy játszanak, mint az angolok ellen. Eddig olvasóink 7 százaléka adott nekik esélyt a végső sikerre.

Labdarúgó-Eb, elődöntő

Június 28., 20:45, Varsó, Nemzeti Stadion

Németország-Olaszország

A szavazás állása a negyeddöntők előtt:

A másik ágon a címvédés felé közelít a spanyol válogatott, a hispánok a néha parttalan passzolgatás közepette is könnyedén intézték el a már-már titkos esélyesként kezelt franciákat, és természetesen továbbra is az Eb fő esélyesei. Szavazóink szerint azonban nem a legfőbbek (32%). Vicente Del Bosque csapata eddig három győzelmen és egy döntetlenen van túl, gólkülönbségük irigylésre méltó: 8-1.

Nagy kérdés, hogy mi lenne a többek által megálmodott német-spanyol döntőben, a spanyoloknak előbb még át kell verekedniük magukat egy régi és komoly ellenfélen, a nyolc között a cseheket legyőző Portugálián. Illetve természetesen Cristiano Ronaldón, aki egymagában megkeserítheti Iniestáék életét a szerdai ibériai elődöntőben, ha menni fog neki a játék, és ezt az érzést át tudja adni csapattársainak. Olvasóink szerint a négyesfogatból a luzitánoknak van a legkevesebb esélyük az Eb-sikerre (4%).

Labdarúgó-Eb, elődöntő

Június 27., 20:45, Donbass Arena, Donyeck

Portugália-Spanyolország

Ajánlott videó

Olvasói sztorik