Foci

Megvan a Zalaegerszeg vezetőedzője

Az élvonalból kiesett Zalaegerszegnél hétfőn nevezték ki az új edzőt, ráadásul a vezetőségben struktúrális változtatás is történt.

Prukner László távozása után megtalálták a megfelelő trénert a Zeténél, aki terveik szerint rövid kitérő után újra az NB I-be vezeti a kék-fehér alakulatot.

A klub hétfői sajtótájékoztatóján kiderült, Preisinger Sándor ülhet le a zalaiak kispadjára a következő szezonban, ám számára nem lesz ismeretlen a terep, ugyanis a korábbi csatár 2011 óta a ZTE második csapatát dirigálta.

Zalaegerszegen azonban nem csak az edző személye jelentette az újdonságot, mivel a szakmai vezetés is átalakult. Mészáros Ferenc személyében szakmai igazgtót nevezett ki a klub: feladata a játékospolitika irányítása lesz. A szakmai stáb 2+2 éves szerződést kötött a ZTE FC-vel, és természetes a cél az NB I-be való visszakerülés.

Hétfőn Preisinger és Mészáros is egyetértett abban, hogy olyan játékosokat szeretnének igazolni, akik mentálisan erősek és vissza akarnak jutni az első osztályba. A keretet tapasztalt, NB I-es múlttal rendelkező – zömében magyar – játékosok és fiatalok fogják alkotni, de minden erejükkel azon vannak, hogy a nyáron jelentősen megerősítsék a nem túl acélos játékosállományt.

Végül Nagy Ferenc elnök elmondta, hogy a befektetői tárgyalások egyelőre nem vezettek eredményre, ezért saját erőből kell elkezdeniük az idényt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik