Foci

Az angolok kiestek, az olimpiával vigasztalódnának

angol válogatott (angol válogatott, )
angol válogatott (angol válogatott, )

Anglia rossz szokásához híven büntetőkkel esett ki az agilisabb olaszok ellen a labdarúgó-Eb negyeddöntőjében. A szigetországban jogosnak tartják a búcsút.

Anglia 11-es párbajban maradt alul Olaszország ellen a vasárnapi utolsó Eb-negyeddöntőben. Az angolok önkritikusan állnak hozzá a kijevi kudarchoz, és azzal vigasztalják magukat, hogy kezdődik a wimbledoni tenisztorna, és nyakukon a londoni olimpia.

A szigetországban egyöntetűen elismerik, hogy bár a büntetőpárbaj mindig lutri, összességében az olaszok rászolgáltak a továbbjutásra.

“Emelt fővel távozhatunk, ez azonban nem enyhíti a fájdalmat. Mindenki odatette magát, a végén pedig nem volt szerencsénk. Olaszországnak fantasztikus csapata van” – mondta a csapatkapitány, Steven Gerrard.

“Mindannyian keményen küzdöttünk, büntetőkkel veszíteni mindig borzalmas érzés” – nyilatkozta Wayne Rooney.

Roy Hodgson megköszönte a drukkerek kitartó támogatását. “Amikor eljutottunk a büntetőkig, bizakodtam, mivel jó 11-es rúgóink vannak. Ashley Cole és Ashley Young is közéjük tartozik. Azonban más, ha a lábakban és az idegekben benne van a meccs fáradtsága. A fiúk emelt fővel mehetnek haza, fantasztikusan képviselték országunkat” – mondta az angolok szövetségi kapitánya, aki dicsérte az olaszokat, akik “jöttek és jöttek”.

Videó: így zajlott a kijevi dráma

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik