Foci

Sima spanyol siker a franciák ellen

spanyolország franciaország (spanyolország, franciaország, )
spanyolország franciaország (spanyolország, franciaország, )

A címvédő Spanyolország Xabi Alonso két góljával legyőzte Franciaországot a labdarúgó-Eb negyeddöntőjében.

A spanyol válogatott még egyetlen alkalommal sem tudta megverni tétmeccsen Franciaországot, ez a különös történetiség vezette fel az egyik legjobban várt negyeddöntőt Donyeckben.

Vicente del Bosque csapata nem volt meggyőző a horvátok ellen, és a franciák is rosszul játszottak az utolsó csoportmeccsen, de amíg a spanyolok 1-0-ra így is nyertek, a gallok 2-0-ra elvéreztek a svédek ellen. Ezért lettek csoportmásodikak az angolok mögött.

Az első félidőt jobban kezdte a spanyol együttes, igaz, majd’ 20 percig szinte semmi nem történt, csupán annyi, hogy – nem meglepően – náluk volt többet a labda. Iniesta volt aktív és Xabi Alonso, Fabregas pedig egy alkalommal a 16-oson belül a földre esett, nem volt lerántás. A 19. percben aztán megszületett a spanyol gól: Iniesta Jordi Albának adott remek labdát, a szélső lerázta Clichyt, átívelt a túloldalra, ahol Xabi Alonso teljesen tisztán fejelhetett a kapuba (1-0).

Igazán nagy helyzete egyik félnek sem volt a félidő további részében, hacsak nem Cabayé szabadrúgása, amelynél Iker Casillasnak közbe kellett avatkoznia. A fordulás után a 60. percben Ribéry adta be a labdát, Debuchy fejelt, alig fölé. Addig unalmas volt a játék, a franciák viszont felpörögtek, nem is lehetett más céljuk, mert gól nélkül nem lehet fordítani.

A 71. percben Ribéry levitte az alapvonalig a labdát, középre adott, Casillas védett. A franciák próbálkoztak, mentek előre, de valójában ezek veszélytelen akciók voltak.

A spanyolok a végén még 11-esből is betaláltak: a csereként beállt Pedro vitte be a labdát a 16-oson belülre, Réveillere összeakasztotta a lábát. A büntetőt Xabi Alonso értékesítette (2-0). A Real középpályásának egyébként ez volt a 100. mérkőzése a válogatottban.

A spanyolok a portugálokkal vívnak a döntőbe jutásért.

Eredmény – labdarúgó-Eb, negyeddöntő

Spanyolország- Franciaország 2–0 (1-0)

Doneck, Donbasz Arena. Vezette: Rizzoli (olasz)

Spanyolország: Casillas – Arbeloa, Piqué, Ramos, Alba – Xavi, Busquets, Xabi Alonso – D. Silva (Pedro, 65.), Iniesta (Cazorla, 84.) – Fabregas (Torres, 67.). Szövetségi kapitány: Vicente del Bosque

Franciaország: Lloris – Réveillere, Rami, Koscielny, Clichy – Cabaye, M’Vila (Giroud, 79.), Malouda (Nasri, 65.) – Debuchy (Menez, 64.), Ribéry – Benzema. Szövetségi kapitány: Laurent Blanc

Gólszerző: Xabi Alonso (19., 91., a másodikat 11-esből)

Sárga lap: Ramos (31.), illetve Cabaye (42.)

Videó – a találkozó összefoglalója:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik