Foci

Botrányos csata az Eb-meccs előtt

merkel(960x640).png (merkel, )
merkel(960x640).png (merkel, )

Németország és Görögország vezető napilapjai is odamondogattak egymásnak a pénteki meccs előtt, egyesek azonban túlmentek minden határon.

Mint ismert, a két ország labdarúgó-válogatottja vívta egymással az Európa-bajnokság második negyeddöntőjét, a gdanski összecsapást pedig a Nationaelf nyerte meg mutatós játékkal 4-2-re. A sajtóban a találkozót megelőzően ment az ilyenkor jól megszokott szópárbaj, azonban pár lap túlzásba vitte az odamondogatást.

Európa egyik vezető napilapja, a Bild például a „Viszlát Görögország. Most nem tudunk megmenteni Téged!” címmel harangozta be az összecsapást, utalva arra, hogy a németek segítő jobbot nyújtottak a gazdasági válságba kerülő országnak. A görög Dimokratia ennél is tovább ment, a címlapon ugyanis náci uniformisban tüntette fel Angela Merkel kancellárasszonyt, címében pedig egy koncentrációs táborbéli szlogent „sütött” el.

Angela Merkel a Dimokratia pénteki számának címlapján (Fotó: spiegel.de)

Merkel egyébként a helyszínen tekintette meg a pénteki összecsapást, különösen Philipp Lahm gólja tetszett neki a jelek szerint, amelynél felpattant székéből és hevesen rázta az ökleit.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik