Foci

Megdöbbent az Újpest az MLSZ levelén

Az MLSZ elutasító levelére megérkezett a lilák válasza, nem értik, miért nem kaptak engedélyt a két évvel ezelőtti meccs levetítésére.

Ahogy arról már írtunk, az Újpest FC szurkolói szerdán, az Eb szünnapján szerette volna levetíteni a 2010. szeptember 11-én lejátszott Újpest-Ferencváros (6-0) rangadót. A vetítés az újpesti Városháza mellett található Bajnok Teraszon zajlott volna szurkolók jelenlétében.

Az Magyar Labdarúgó Szövetség azonban nem adta meg erre az engedélyt, ezt közleményben tudatták az újpestiekkel, akik máris megfogalmazták a válaszukat.

Az Újpest FC válasza az MLSZ közleményére

Szerda este, az Európa-bajnokság szünnapján, az újpesti Bajnok Terasz szervezői a 2010-es Újpest FC–Ferencvárosi TC mérkőzés levetítésével kívántak kedvet csinálni az újpesti sportbarátoknak a rendezvény látogatásához.

A szervezők az MLSZ-hez fordultak engedélyért, amelyet a szövetség – több indokot is felsorakoztatva – nem adott meg.

Az Újpest FC a Bajnok Terasz rendezvényeinek szervezésében nem vesz részt, ezért az elutasítás jogi és biztonsági indokaira nem kíván reagálni.

Megdöbbenve olvastuk viszont az MLSZ-nek azon álláspontját, amely szerint „a mérkőzés felvételének levetítése nem szolgálja a labdarúgás szakmai érdekeit és céljait”.

Az MLSZ több fórumon is hangoztatta, hogy kiemelt célja a magyar labdarúgás népszerűsítése. Véleményünk szerint ezt kiválóan szolgálhatta volna a 2010. szeptember 11-én megrendezett, fölényes újpesti sikerrel végződő Újpest FC–Ferencváros mérkőzés levetítése. A  207. derbit a helyszínen 10 343-an szurkolták végig, a Sport TV tájékoztatása szerint pedig a 2010-es év legnézettebb magyar bajnoki mérkőzése volt.

A találkozó körítése, hangulata igazolta azt, hogy miért számít kiemelt eseménynek a magyar labdarúgásban a két csapat mindenkori összecsapása, és biztosak vagyunk benne, hogy aki élőben látta a két évvel ezelőtti derbit, egy örökre szóló emlékkel térhetett haza a Szusza Ferenc Stadionból.

Kérdésünk tehát az MLSZ kommunikációs osztályához, hogy a 2010-es év minden szinten legnagyobb érdeklődésére számot tartó NB1-es találkozójának levetítése miért ellentétes a labdarúgás szakmai érdekeivel és céljaival?

dr. Gyarmati Eszter

Újpest FC

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik