Foci

Egyre közelebb a negyedosztályhoz a Rangers

glasgow rangers (glasgow rangers)
glasgow rangers (glasgow rangers)

Eddig három klub hozta nyilvánosságra döntését a Rangers jövőjét illető szavazással kapcsolatban. Mindhárman a skót óriás ellen voksolnak majd.

Charles Green konzorciuma a múlt héten újjáalakult vállalkozásként vásárolta meg a Rangers FC-t és alakította meg a The Rangers Football Clubot. A 2012/13-as idény skót élvonal versenynaptárában jelenleg a Club 12 szerepel a Rangers helyén.

Ha az új egyesületnek sikerül meggyőznie az első osztály tizenkét csapatából legalább nyolcat, akkor jövőre újból szerepelhetnek a skót Premier League-ben. Ettől azonban egyre távolabb kerülnek, és haladnak az elutasítás esetén elkerülhetetlen negyedosztálynak megfelelő Third Division felé.

Csütörtökön kiderült, hogy a Dundee United és a Hearts is a Celtic riválisa ellen szavaz majd a július 4-én megrendezésre kerülő végső szavazáson, pénteken pedig az Aberdeen is bejelentette a Rangers indulásának ellenzését.

Vladimir Romanov, a Hearts tulajdonosa röviden, tömören elmondta: „A tavaly futballmaffia által birtokolt Rangersnek nincs helye az élvonalban.”

„Ha a Rangers mellett szavazunk, szurkolóink nem újítják meg bérletüket. Egy évvel ezelőtt ilyenkor 2600 bérlettel többet adtunk el, mint idén. A Dundee United igazgatósága úgy véli, hogy a tetteinkért vállalni kell a felelősséget, és el kell viselni a sportbüntetéseket. Ezért nem szavazhatunk az újjáalakult vállalkozás mellett” – beszélt a Dundee United szóvivője.

A Motherwell alakulata már biztos, hogy a drukkerekre hagyja szavazati jogát. A klub június 27-ig várja a rajongók véleményeit.

A Kilmarnock ugyan még nem hozott végső döntést, szerintük a Rangers száműzése nagy pénzügyi veszteséggel járna minden alakulat számára, ha csak a két ellenük játszott hazai találkozó bevételeit vesszik alapul.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik