Foci

Van Bommel nem lesz többé válogatott

van bommel (van bommel, )
van bommel (van bommel, )

A holland válogatott középpályása szerdán bejelentette, eljött az ideje, hogy átadja helyét a fiatal tehetségeknek.

Mark van Bommel, a hollandok keménykötésű, mások szerint durva játékosa szerdán bejelentette: visszavonul a válogatott szerepléstől. Miután Hollandia szerzett pont nélkül, három vereséggel búcsúzott az Európa-bajnokságról, a középpályás most látta elérkezettnek a bejelentést.

A visszavonulás gondolata már korábban megfogalmazódott benne, tudta, hogy ez lesz az utolsó nagy nemzetközi tornája a válogatottal, bár valószínűleg ő is szebben akart búcsúzni. Van Bommel a dánok és a németek ellen is kezdőként lépett pályára apósa, Bert van Marwijk együttesében, viszont az utolsó csoportmeccsen a portugálok ellen a cserepadon nézte végig az újabb vereséget.

Van Bommel összesen 79 alkalommal lépett pályára az Oranje mezében, tíz gólig jutott. A 35 éves játékos ezen a nyáron hagyta el az AC Milant, és hazájába, a PSV Eindhovenbe igazolt.

“Nem akarok még végleg visszavonulni. Ha lesz még olyan alkalom, hogy a szövetségi kapitány számít rám, akkor lehet, hogy visszatérek. Most azonban úgy vélem, át kell adnom a helyem a fiatal tehetségeknek” – mondta a kemény belépőiről is ismert középpályás.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik