Foci

Ronaldo, az úttörő

cristiano ronaldo (cristiano ronaldo, )
cristiano ronaldo (cristiano ronaldo, )

A portugál válogatott szélsője az egyetlen olyan játékos, aki az elmúlt öt nagy nemzetközi labdarúgótornán gólt szerzett.

A Real Madrid játékosa a hollandok ellen tudott duplázni, így harmadik Eb-meccsére találta csak meg a góllövő cipőjét. Ráadásul Portugália ezzel a győzelemmel továbblépett a B jelű négyesből, vagyis a “halálcsoportból”, és a torna negyeddöntőjében a csehekkel találkoznak majd.

Cristiano Ronaldo számára azonban nem csak emiatt volt fontos az a két találat: zsinórban öt nagy nemzetközi viadalon – az Európa-bajnokságokat és a világbajnokságokat tekintve – is az ellenfelek kapujába talált, és ezzel történelmet írt.

A gólgyártást 2004-ben, az ezüsttel végződő hazai kontinenstornán kezdte meg: 19 évesen a görögök kapuját vette be a csoportmeccsek során, majd az elődöntőben a hollandoknak is betalált.

A 2006-os németországi vb-n Irán nem tudta megfékezni Ronaldót, a 2008-as osztrák-svájci közös rendezésű Európa-bajnokságon pedig a csehek.

Végül elérkeztünk a 2010-es dél-afrikai világbajnoksághoz, ott Észak-Korea volt a szenvedő fél.

A 27 éves szélső ha így folytatja, befoghatja a német válogatott ikonját, Jürgen Klinsmant,  aki egymást követő hat tornán is gólt ünnepelhetett.

Cristiano Ronaldo Európa-bajnokságokon és világbajnokságokon szerzett góljai
2004, Eb: Portugália-Görögország (1) és Portugália-Hollandia (1)
2006, vb: Portugália-Irán (1)
2008, Eb: Csehország-Portugália (1)
2010, vb: Portugália-Észak-Korea (1)
2012, Eb: Portugália-Hollandia (2)

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik