Foci

Löw szerint a spanyolok a favoritok

joachim-low(210x140)(2).jpg (joachim löw)
joachim-low(210x140)(2).jpg (joachim löw)

A német labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya úgy gondolja, hogy a spanyolok nyerik az Európa-bajnokságot.

A Nationalelf egyenlőre az egyetlen csapat, amelyik a Eb csoportköreiben három meccsen három győzelmet aratott, ugyanis a címvédő spanyolok is vesztettek pontot, ráadásul az angolok is “csak” hét ponttal lettek elsők. Joachim Löw szövetségi kapitány mégis úgy gondolja, hogy a “spanyolok világklasszisok, és abszolút favoritjai a tornának”.

Az ibériaiak a csoportkörben az olaszokkal 1-1-es döntetlent értek el, majd az íreket 4-0-ra, a horvátokat pedig 1-0-ra verték meg. Löw szerint csak dícsérni lehet Vicente del Bosque játékosait.

“Fantasztikus játékosokból áll a spanyol csapat. Ott van például Andres Iniesta, aki egy nagyszerű futballkulttúra szülöttje. Velük mindig számolni kellett, de ez most még inkább igaz. Azok a játékelemek, amiket játszanak, a világon bárhol megállják a helyüket. Hihetetlenek.”

A spanyolok a Laurent Blanc által vezetett, legutóbb Svédországtól 2-0-s verséget szenvedő Franciaországgal találkoznak a negyeddöntőben. Ha onnan továbbjutnak, a portugál-cseh meccs nyertesével játsszák az elődöntőt, míg Gomezékre az oroszokat kiejtő görögök várnak a legjobb nyolc között. Ha sikerrel veszik az akadályt, akkor az olasz-angol találkozóról továbblépő válogatottal meccselnek majd.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik