Foci

Korábbi világsztárok az angol amatőr ligában

Az angol kilencedik osztályban szereplő Wembley FC-hez már visszavonult, ám nagy nevű játékosok érkeztek, különleges csapat állt össze.

Terry Venebles, korábbi angol válogatott játékos, és szövetségi kapitány az Angliában amatőr bajnokságban vitézkedő Wembley FC szakmai tanácsadója lett márciusban. A csapat jól járt ezzel, ugyanis a nagy hagyományokra visszatekintő angol FA-kupa főszponzora, a Budweiser sörgyár szponzorálni kezdte a kiscsapatot.

Az amatőr labdarúgás népszerűsítését célozta meg a csapat, és a szponzor segítségével több régi futballsztárt is leigazoltak. A már visszavonult játékosok egytől-egyig válogatott szinten futballoztak: Ray Parlour, Martin Keown és Graeme Le Saux az angol, Claudio Caniggia az argentin, Brian McBride az amerikai válogatottat erősítette korábban.

A 39 éves Parlour elmondta, mindig is hitt az amatőr futball erejében, és amint hallott erről a lehetőségről, azonnal belevágott. Seaman, Parlour és Keown összesen több mint ezer mérkőzést játszottak az Arsenalban, Caniggia pedig vb-ezüstérmes argentin csatár, tehát nem kis nevekről van szó.

Ha ez még nem lenne elég, kapusedzőnek az angol válogatott és az Arsenal korábbi kapusát, David Seamant is szerződtették, a szakmai tanácsadó pedig a korábban említett Venebles lett.

Ez a lépés viszont más amatőr csapatoknak nem tetszett, többen jelezték, hogy nem érzik tisztességesnek a Budweiser tettét. Erre maga az FA vette védelmébe a csapatot, mondván, szponzori tevékenységről van szó csupán.

Az észak-londoni kiscsapat egyébként eddigi legnagyobb FA-kupa sikerét az 1980-81-es idényben érte el, amikor a selejtezőket megnyerve eljutott az első körbe…

Ajánlott videó

Olvasói sztorik