Foci

Az angolok már a büntetőket gyakorolják

Roy-Hodgson(210x140)(1).jpg (roy hodgson, )
Roy-Hodgson(210x140)(1).jpg (roy hodgson, )

Roy Hodgson szövetségi kapitány és csapata már lázasan készül a vasárnapi, Olaszország elleni Eb-negyeddöntőre.

A keddi, ukránok elleni győzelem után legközelebb vasárnap lép pályára az angol nemzeti tizenegy. Roy Hodgson szövetségi kapitány mindent megtesz annak érdekében, hogy sikerrel vegyék a következő akadályt, amely nem más, mint az olaszok elleni meccs.

Az angol szakember ragaszkodik ahhoz, hogy a büntetőrúgásokat is gyakorolják játékosai az edzésen. Úgy tűnik, a mester szerint egyenlő erők küzdelmét fogja hozni a mérkőzés, és hosszabbításra, esetleg a tizenegyesekre is sor kerülhet.

A D csoport győzteseként a C csoport második helyezettjét kapták az angolok, és bár az olaszokat sem lesz könnyű kiejteni, még így is jobban örülnek nekik, mint a címvédő spanyoloknak.

Hodgson elismerte, a szigetországiaknak bizony nem véletlenül vannak félelmei, ha egy nemzetközi tornán büntetőkre kerül sor, a keserű múltat nehéz feledni.

“Eddig is gyakoroltuk a büntetőrúgásokat, a kieséses szakaszban azonban még többet koncentrálunk erre az edzéseken. Persze lehet lövöldözni tét nélkül a tizenegyeseket, ám élesben már a lélekjelenlétről és önbizalomról szól az egész. Nem szabad a külső körülményekkel foglalkozni.”

“Sok esetben igaz, hogy a gyakorlat teszi a mestert. A büntetőket gyakorolhatod naphosszat, ám fejben dől el, hogy belövöd, vagy sem. Sajnos az angolok eddig nem voltak szerencsések ilyen szituációkban”.

A kapitány azt is elárulta melyik öt játékos fogja lőni a háromoroszlánosok büntetőit, ha arra kerül sor: a csapatkapitány Steven Gerrardot és a góllal visszatérő Wayne Rooneyt tartja legbátrabbnak, őket pedig a James Milner, Ashley Young, Ashley Cole trió követi majd.

Az angolok 2006-ban, 1998-ban és 1990-ben világbajnokságon, 2004-ben és 1996-ban az Európa-bajnokságon szenvedtek vereséget büntetőkkel, egyedül az 1996-os spanyolok elleni Eb-negyeddöntőt tudták megnyerni, ám az elődöntőben a németek ellen már szintén tizenegyesekkel kaptak ki, így ebben a tekintetben a válogatott szinten egyetlen nagy eredményt, az 1966-os hazai rendezésű vb-n elért sikert felmutató Anglia a rekordtartó.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik