Foci

Ibrahimovic és a svédek becsületbeli ügye

hamrén blanc (eric hamrén, laurent blanc, )
hamrén blanc (eric hamrén, laurent blanc, )

Franciaország 2-0-ra kikapott a labdarúgó-EB-n a svédektől, így csak másodikként lépett tovább a D jelű négyesből. A spanyolokkal találkoznak.

Nem a franciák lettek a D csoport győztesei, pedig az első két kör után erre nyílt a legnagyobb esély. Csakhogy Laurent Blanc együttese 2-0-s vereséget szenvedett a már korábban búcsúzó Svédországgal szemben.

“Nem számítottunk arra, hogy ilyen nehéz meccs lesz a svédek elleni, ez váratlan volt. Nagyon gyengék voltunk egy-két játékelemben. A svédek mindent beletettek a meccsbe, ráadásul van egy olyan játékosuk, Zlatan Ibrahimovic, aki képes egyedül eldönteni mindent. Csalódottak vagyunk” – így a franciák kapitánya.

“Azt hittük, a második félidőben majd csökken az ellenállásuk, és az erejük is alábbhagy, de ez nem így történt. Ennek ellenére dolgoztunk ki helyzeteket, lehetett volna ez a meccs 1-1 vagy 2-2 is. A legfontosabb – a csalódottságunk ellenére -, hogy továbbjutottunk a negyeddöntőbe. A svédek jól játszottak, de holnap hazamennek. Mi maradunk. A spanyolok ellen nem lesz könnyű, ki kell magunkat pihenni” – beszélt egy kicsit a jövőről is Blanc.

Eric Hamrénnek, a svédek mesterének vegyesek az érzései: “Az ellenfelünk 23 mérkőzés óta nem kapott ki, így büszkének kell lennünk magunkra. Hihetetlenül jól játszottunk. Az önbecsülésünknek sokat ad ez a győzelem. Persze szomorú, hogy nem maradhatunk itt a tornán, hiszen a továbblépés volt a célunk. Élveztük a kijevi pillanatokat, a szálloda és az ott dolgozók is fantasztikusak voltak. Mintha barátoktól váltunk volna el, mikor elhagytuk a szállást. Sajnáljuk, hogy menni kell, de ilyen az élet”.

Labdarúgó-Eb, 3. csoportkör, D csoport

Svédország-Franciaország 2-0 (0-0)

Kijev, Olimpiai Stadion Vezette: Pedro Proenca (portugál)

Svédország: Isaksson – Granqvist, Mellberg, J. Olsson, M. Olsson – S. Larsson, Källström, A. Svensson (Holmén, 78.), Bajrami (Wilhelmsson, 46.) – Toivonen (Werblum, 78.), Ibrahimovic. Szövetségi kapitány: Erik Hamrén

Franciaország: Lloris – Debuchy, Rami, Mexes, Clichy – M’Vila (Giroud, 83.), A. Diarra – Ribéry, Nasri (Ménez, 76.), Ben Arfa (Malouda, 59.) – Benzema. Szövetségi kapitány: Laurent Blanc

Gólszerző: Ibrahimovic (54.), Larsson (91.)

Sárga lap: Svensson (70.), Holmén (80.), illetve Mexés (68.)

A D csoport végeredménye:

1. Anglia 7 pont (továbbjutott)
2. Franciaország 4 (továbbjutott)
3. Ukrajna 3
4. Svédország 3

Videó – így nyertek a svédek a franciák ellen:


Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik