Foci

Hodgson: élvezzük az Eb minden percét

Roy-Hodgson(210x140)(1).jpg (roy hodgson, )
Roy-Hodgson(210x140)(1).jpg (roy hodgson, )

Az ukránok ellen aratott 1-0-s Eb-győzelem után Rooneyt és Welbecket is méltatta az angolok szövetségi kapitánya.

Nem játszott feltétlenül jól, de megverte Anglia a házigazda Ukrajnát a labdarúgó-Eb utolsó csoportkörében, ezzel 7 ponttal, első helyen jutott tovább és Olaszországgal találkozik a negyeddöntőben.

Ez azt jelenti, hogy a lengyelek után a másik házigazda is elbúcsúzott a tornától. A meccs krónikájához tartozik még, hogy a 63. percben a gólvonal mögül kanalazta ki a labdát Devic lövése után John Terry, Kassai Viktor viszont nem jelzett, így nem egyenlített az ukrán válogatott.

“A labda fél méterrel a gólvonal mögött volt, a pályán meg öt játékvezető sem látta az esetet. Mit tudok erre mondani? Devic gólt szerzett, és nem adták meg” – mérgelődött Oleg Blohin, Ukrajna szövetségi kapitánya. “Ezzel együtt gratulálok a csapatomnak, remek meccset játszottak. Köszönöm egész Ukrajnának, hogy szorítottak értünk, és ilyen kiváló hangulatban készülhettünk. Nem voltunk szerencsések, a második félidőben például az angoloknak csak néhány támadásuk akadt, mi viszont sokat lőttünk kapura.

A franciák ellen sok hibánk volt, szenvedtünk, most jobban játszottunk. Az öltözőben zenét hallgattunk a meccs előtt, Voronin választotta, az Eb-ről szól, jó döntés volt, jót tett nekünk. De a futball ilyen: vannak győztesek, vannak vesztesek. A mieink sokra hivatottak, van bennük potenciál a jövőre nézve” – fejezte be a hazaiak kapitánya.

Roy Hodgson, Anglia szövetségi kapitánya rövid helyzetjelentést adott a meccs után: “Azt hiszem, ez eddig egy remekül torna a számunkra, élvezzük minden percét. A szurkolók, akik mindenhová elkísérnek bennünket, mindig többségben vannak. Fantasztikus hangulatot teremtenek számunkra. Nincsenek elvárások, egyszerűen tenni akarjuk a dolgunkat, élvezni az Eb-t, ameddig csak lehet, játszani a játékunkat. Aztán ki tudja, mindez hová vezet minket?”

“Nem hiszem, hogy könnyű csoportot nyertünk volna meg, gondoljunk csak erre a meccsrer: a házigazda, erős Ukrajnával találkoztunk. A franciák 24 meccs után kaptak ki, a svédek verték meg őket most, szóval erős ez a négyes” – így Hodgson, aki kitért Rooney-ra is.

“Tudjuk mire képes, tudjuk, ki ő valójában. Ő és Welbeck is nagyon keményen dolgozott ezen az estén, ráadásul Wayne régen játszott az elejétől fogva egy mérkőzést. Az, hogy most 80 percig a pályán volt, csak segít neki, és a csapatnak is a következő feladatnál” – értékelt az angolok szövetségi kapitánya.

Labdarúgó-Eb, 3. csoportkör, D csoport

Anglia – Ukrajna 1-0 (0-0)

Donbass Aréna, Donyeck, vezette: Kassai Viktor

Anglia: Hart – Johnson, A. Cole, Terry, Lescott – Gerrard, A. Young, Milner (Walcott, 70.), Parker – Rooney (Oxlade-Chamberlain, 87.) Welbeck (Carroll, 82.). Szövetségi kapitány: Roy Hodgson.

Ukrajna: Pyatov – Selin, Khaceridi, Rakitskiy, Timoshchuk – Garmash (Nazarenko, 77.), Gusev, Yarmolenko, Konopljanka – Milevskij (Butko, 77.), Devic (Shevchenko, 70.). Szövetségi kapitány: Oleh Blohin.

Gólszerző: Rooney (48.)

Sárga lap: Gerrard (73.), Cole (78.) illetve Timoshchuk (63.), Rakitskiy (73.), Shevchenko (86.)

A D csoport végeredménye:

1. Anglia, 7 pont – továbbjutott
2. Franciaország, 4 pont – továbbjutott
3. Ukrajna, 3 pont
4. Svédország, 3 pont

Videó – a találkozó összefoglalója:


U-E footyroom.com by footyroom

Ajánlott videó

Olvasói sztorik