Foci

Hatalmasat hibázott Kassai és asszisztense

kassai viktor (kassai viktor, mario balotelli)
kassai viktor (kassai viktor, mario balotelli)

Az angolok 1-0-ra verték Ukrajnát a labdarúgó-Eb-n, ezzel csoportgyőztesként mentek tovább, de sikerüket beárnyékolja egy meg nem adott ukrán gól.

Ahogyan arról beszámoltunk, Wayne Rooney győztes góllal tért vissza az angol labdarúgó-válogatottba eltiltását követően. Egy balszerencsés védelmi hibasorozat után Anglia az ukránok elleni csoportmeccs 48. percében megszerezte a vezetést, és később már nem is engedte ki a kezéből.

Nem véletlenül bízták Kassai Viktorra és csapatára a találkozót, hiszen lehetett arra számítani, hogy a házigazdák mindent megtesznek majd azért, hogy továbblépjenek, és volt is esélyük a Hodgson-csapat ellen.

Sőt, a 63. percben érvényes gólt is szereztek. Egy ukrán támadás (amely egyébként lesről indult, ilyen értelemben halvány felmentés jár a lelkiismeretnek) során Milevskij Devicnek adta a labdát, ő lőtt, a labda megpattant az angol kapuson, Joe Harton, és a gólvonal mögé szállt. John Terry kikanalazta onnan, de a felvételeken látszik, bizony gól volt a szitu.

A gól kikockázva a The Sun által

Az alapvonalnál Vad II István állt, nagyon közel az esethez, de semmit sem jelzett, Kassai rá támaszkodott. Michel Platini, az UEFA elnökének ötlete volt a hat játékvezetős lebonyolítás, de nem ez az első eset, hogy mit sem érhet a többlet.

Természetesen már a 64. percben az egész világ a gólbíró és a technológiai változtatások szükségességén kezdett el parolázni, jogosnak tűnően. A nemzetközi labdarúgás szabályalkotó testülete két hét múlva, július 5-én tárgyal majd a kérdésről.

A nemzetközi szakemberek szerint amennyiben Kassai jól vezette volna a meccset (a nagy hiba miatt vélhetően nem így értékelnek majd az UEFA illetékesei, holott ezt leszámítva megfelelően teljesített a magyar hatos), megkaphatta volna az elődöntőt vagy akár az Eb-döntőt is). Most így nehéz lesz.

Két évvel ezelőtt a dél-afrikai világbajnokságon a Németország-Anglia mérkőzésen Frank Lampard szabályos gólt szerzett, nagyszerű lövése után a gólvonal mögé pattant a labda, de a játékvezető nem ítélt gólt. Most lényegében Anglia visszakapta a sorstól azt, amit egyszer elvett. Más kérdés, hogy akkor azon a meccsen 2-1-re a németek vezettek az említett pillanatban, és korántsem biztos, hogy a gól után hozták volna a mérkőzést. Ez pedig igaz az ukránokra is.

Videó – a meg nem adott ukrán gól:

Videó – Frank Lampard meg nem adott gólja 2010-ből:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik