Foci

A belgák is megverték női labdarúgóinkat

A magyar női labdarúgó-válogatott Szombathelyen 3-1-es vereséget szenvedett a belga csapattól Európa-bajnoki selejtezőn.

Az őszi odavágón 2-1-re nyerték a belgák, így hazai pályán azért reménykedhettünk legalább egy pont megszerzésében. Sajnos nem így lett, ugyanis Szombathelyen 13 perc után máris vezetéshez jutottak a vendégek: Mermans vette be Szőcs Réka kapuját.

Gyorsan érkezett az egyenlítés Nagy Anett jóvoltából, így 1-1-es döntetlennel vonultak öltözőbe a felek. A második félidőben azonban megfogtak minket a belgák, előbb Cayman, majd Wiard is gólt ünnepelhetett, így a magyar női válogatott ismét vereséget szenvedett.

Magyarország jelenleg az ötödik, utolsó előtti helyen áll csoportjában. A hölgyek utolsó mérkőzését szeptember 19-én rendezik: akkor a nullapontos bolgárok lesznek a magyarok ellenfelei.

“El kell ismerni, hogy jobb volt az ellenfél, és megérdemelten nyerte meg a mérkőzést – értékelt a lefújás után Kiss László szövetségi edző. – Nekünk csak villanásaink voltak, az első féidőben elfogadhatóan futballoztunk, ekkor kiegyenlített volt a játék, a másodikban azonban már a belgák irányítottak. Az izlandi meccs után többet vártam a játékosoktól, sajnos ismét bebizonyosodott, hogy jelenleg egy félidős csapatunk van, így azonban nehéz mérkőzést nyerni a nálunk erősebb ellenfelekkel szemben. A leginkább azt sajnálom, hogy hazai pályán egyetlen bravúrt sem sikerült elérnünk a selejtezők során.”

Eredmény – Európa-bajnoki selejtező, 3. csoport
Magyarország – Belgium 1-3 (1-1)
Gólszerzők: Nagy (19.), illetve Mermans (13.), Cayman (65.), Wiard (77.)

Magyarország: Szőcs Réka – Demeter Réka, Szeitl Szilvia, Tálosi Szabina, Gá Tímea – Csiszár Henrietta, Smuczer Angéla – Nagy Anett (Papp Dóra, 80.), Szuh Erika (Pádár Anita, 67.), Zágor Bernadett (Sipos Lilla, 67.) – Vágó Fanni.

 

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik