Foci

Svédország győzelemmel búcsúzott az Eb-től

ibrahimovic (ibrahimovic)
ibrahimovic (ibrahimovic)

A D csoport záró meccsén a már kiesett svédek 2-0-ra legyőzték Franciaországot, a gallok így is továbbjutottak.

A kijevi Olimpiai Stadion közönsége úgyanúgy számíthatott egy felszabadult, gólgazdag meccsre a becsületükért harcoló svédek és a csoportelsőségért hajtó franciák között, mint egy küzdős, de nem túl látványos mérkőzésre.

Lendületes első tíz perc után a játék kimerült a középpályán zajló csatározásban, fűszerezve egy-két helyzettel, a szünetre 0-0-val vonultak a csapatok.

A szünetben csereként bejött Christian Wilhelmsson felrázta a svédeket, amiből egy óriási Zlatan Ibrahimovic-gól kerekedett ki, a Milan légiósa kapásból talált a francia kapuba.

A franciák próbálkoztak az egyenlítéssel, de elég fásultan. Philippe Mexés begyűjtött egy sárgát, az Eb-n már a másodikat, így nem játszhat a negyeddöntőben.

A kapitányok a hajrá előtt tömeges cserékkel próbáltak frissíteni, a beállt játékosok közül Olivier Giroud fél perc játék után egyenlíthetett volna, néhány centin múlott.

Ehelyett jött még egy svéd gól, Wilhelmson beadása után Holmén a felső lécree lőtt, a kipattanót Sebastian Larsson bevágta.

A svédek 2-0-ra győztek, a franciák pedig megköszönhetik, hogy a másik meccsen Anglia 1-0-ra verte Ukrajnát, így a gallok Rooneyék mögött továbbjutottak.

A negyeddöntőben Franciaország “megnyerte” a címvédő spanyolokat, az angolok az olaszokkal találkoznak.

Itt olvashatja a Sport24 élő, szöveges közvetítését az angol-ukrán meccsről.

Itt pedig a svéd-francia mérkőzés élő, szöveges közvetítése olvasható.

Eredmény – Labdarúgó-Eb, D csoport, 3. fordulő

Svédország-Franciaország 2-0 (0-0)

Kijev, Olimpiai Stadion Vezette: Pedro Proenca (portugál)

Svédország: Isaksson – Granqvist, Mellberg, J. Olsson, M. Olsson – S. Larsson, Källström, A. Svensson (Holmén, 78.), Bajrami (Wilhelmsson, 46.) – Toivonen (Werblum, 78.), Ibrahimovic. Szövetségi kapitány: Erik Hamrén

Franciaország: Lloris – Debuchy, Rami, Mexes, Clichy – M’Vila (Giroud, 83.), A. Diarra – Ribéry, Nasri (Ménez, 76.), Ben Arfa (Malouda, 59.) – Benzema. Szövetségi kapitány: Laurent Blanc

Gólszerző: Ibrahimovic (54.), Larsson (91.)

Sárga lap: Svensson (70.), Holmén (80.), illetve Mexés (68.)

A D csoport végeredménye:

1. Anglia 7 pont (továbbjutott)

2. Franciaország 4 (továbbjutott)

3. Ukrajna 3

4. Svédország 3


Videó: a svédek becsületgyőzelme

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik