Foci

Megharcoltak a továbbjutásért az olaszok

olaszorszag(210x140)(2).jpg (olaszország, labdarúgó eb 2012)
olaszorszag(210x140)(2).jpg (olaszország, labdarúgó eb 2012)

Ha nehezen is, de az olaszok 2-0-ra legyőzték Írországot az Eb C csoportjában, és mivel a spanyolok is nyertek, így Pirlóék továbbjutottak.

Az olaszok számára a továbbjutás volt a tét, míg az íreknek a szép búcsú, és ezzel együtt az, hogy Shay Given kapus, akinek ez a találkozó volt az utolsó meccse a válogatottban, győztesen hagyhassa el a gyepet a társakkal együtt.

Azonban egy sima győzelem sem lett volna elég az Azzurriknak, fél szemmel a horvát-spanyol meccset is figyelnüik kellett, mert ha ott legalábbb 2-2-es döntetlenre végeznek, akkor az olaszok harmadikként kipottyannak.

Ennek a számolgatásnak ellent mondott a kezdés, mivel 15 másodperc után Doyle majdnem megszerezte a vezetést az íreknek. Azonnal kontráztak is Cassanóék, akik számára komoly pofon lehetett volna, ha az első percben hátrányba kerülnek, így Di Natale rögvest bemelegítette a visszavonuló Givent, és egy emberes lökettel tudatta, ne számítsanak sok jóra a szigetországiak.

Itt véget is ért a helyzetek sorozata, szöglet szögletet, szabálytalanság szabálytalanságot követett, de az olaszok nem tudtak élni mezőnyfölényükkel. A rossz szériát Antonio Cassano fejese törte meg, Pirlo szöglete után ugyanis a felső léc segítségével megszerezte a vezetést a kékeknek.

A szünet után megismétlődöttt az első 45 perc kezdése: két helyzet, ezúttal az olaszoktól, pontosabban Di Natalétól, de ezen kívül semmi. Küzdöttek, hajtottak a felek, de az írek egyenlítésére nem volt sok esély, a másik oldalon pedig Cassano lecserélése után tehetetlenek voltak az olaszok.

A 90. percig úgy tűnt, maradt az 1-0, végül a csereként beállt Mario Balotelli egy bámulatos góllal megduplázta az olasz gólok számát, és ez az eredmény maradt is a lefújásig.

Mivel a csoport másik mérkőzésén a spanyolok legyőzték a horvátokat, így az olaszok megszerezték a továbbjutást érő második pozíciót, míg Írország maradt pont nélküli utolsó.

Itt olvashatja a Sport24 élő, szöveges közvetítését a horvát-spanyol meccsről.

Itt pedig az olasz-ír mérkőzés élő, szöveges közvetítése olvasható.

Labdarúgó-Európa-bajnokság, C csoport, 3. forduló

Olaszország – Írország 2-0 (1-0)

Poznan, Stadion Miejski, vezette: Cüneyt Çakır (török)

Gólszerzők: Cassano (35.), Balotelli (90.)

Olaszország: Buffon – Chiellini (Bonucci, 57.), Balzaretti, Abate, Barzagli – Motta, Marchisio, De Rossi, Pirlo – Cassano (Diamanti, 63.), Di Natale (Balotelli, 74.). Vezetőedző: Cesare Prandelli.

Írország: Given – St Ledger, Ward, O’Shea, Dunne – Whelan, McGeady (Long, 65.), Andrews, Duff – Doyle (Walters, 76.), Keane (Cox, 86.). Vezetőedző: Giovanni Trapattoni.

Sárga lap: Balzaretti (28.), De Rossi (71.), Buffon (73.) illetve Andrews (37.), O’Shea (39.), St Ledger (84.)

Piros lap: Andrews (88.)

A C csoport végeredménye: 

1. Spanyolország, 7 pont – továbbjutott
2. Olaszország, 5 pont – továbbjutott
3. Horvátország, 4 pont
4. Írország, 0 pont

http://sport.24.hu/foci-eb-2012/2012/06/17/visszavonul-az-ir-valogatottsagi-rekorder/

Ajánlott videó

Olvasói sztorik