Foci

Ideiglenesen befagyasztották a Rangers helyét

A felszámolásra kerülő Rangers FC-t Club 12 néven helyettesíti a Skót Labdarúgó Szövetség a bajnokság 2012/13-as kiírásának párosításaiban.

A hétfőn reggel nyilvánosságra hozott skót bajnokikat tartalmazó versenynaptárban már nem az FC Rangers, hanem a Club 12 neve szerepel.

Az eladósodott együttest Charles Green konzorciuma vásárolta meg a múlt héten, amely egy új céget alapítva benevezett a Skót Premier League (SPL) 2012/13-as idényébe. új alakulatnak azért lett Club 12 a neve, mert a tizenegy élvonalbeli alakulatból legalább hétnek a Rangers utódcsapatának indulása mellett kell szavaznia. Ha ez sikeresen lezajlik, akkor a Club 12 helyén az újjáalakult vállalkozásként nevező The Rangers FC indulhat majd az egykori Rangers FC után. Ha nem, akkor egy másodosztályú csapatnak lesz majd esélye az első osztályban bizonyítani

„Az SPL Club 12-vel helyettesíti a Rangers FC-t a 2012/13-as szezon párosításainak kialakításakor” – olvasható a Rangers honlapján. „A Sevco konzorcium Charles Green vezérletével sikeresen felvásárolta a klubot, és azon dolgozik, hogy indulhasson a bajnokságban The Rangers Football Club néven a volt Rangers Football Club helyén. Hamarosan szavazást írnak ki a döntésről, amelynek időpontját még nem tudjuk, s ahol a tizenkét élvonalbeli csapatból nyolcnak a szavazatára van szükség, hogy a Rangers jövőre is topklub lehessen. Ha megkapjuk a szavazatok 66 százalékát, akkor a Rangers átveszi a Club 12 számára kiírt mérkőzéseket.”

Azt egyelőre nem tudni, hogyha a Rangers nem indulhat az élvonalban, akkor hányad osztályban kell újrakezdenie az építkezést.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik