Foci

Bentót szétveti a büszkeség, Marwijk nem izgul

Paulo Bento (paulo bento, )
Paulo Bento (paulo bento, )

A labdarúgó-Európa-bajnokság negyeddöntőjébe jutó Portugál válogatott kapitánya szerint nincs kikövezve a Cristiano Ronaldóék útja a legjobb négy közé.

Mint ismert, Portugália 2-1-re legyőzte Hollandiát vasárnap este, így a luzitán gárda készülhet az Európa-bajnokság egyenes kieséses szakaszára, Csehország lesz az együttes ellenfele a negyeddöntőben. A mérkőzés hőse Cristiano Ronaldo volt, aki igazi vezérként vezette csapatát, lőtt két gólt és két kapufát, valamint végig veszélyesen játszott. Az oranje közben csúfosan leszerepelt, a németalföldi válogatott szerzett pont nélkül, három vereséggel a farzsebben kulloghatott haza.

„Büszke vagyok rá, hogy elértük a céljainkat. Igazi csapatként dolgoztunk a három csoportmeccsünkön, a hollandok ellen pedig a játékosaim pontosan azt tették a pályán, amit előzetesen kértünk tőlük. Az első 12 percet leszámítva eddig ez volt a legjobb mérkőzésünk az Eb-n.

Nem mondanám, hogy egyértelmű esélyesei vagyunk a csehek elleni negyeddöntőnek. Dolgoznunk kell tovább ezen az úton és akkor ott lehetünk az elődöntőben. Mindenesetre most örülünk, hiszen ott vagyunk a legjobb nyolcban, egy olyan csoportból jutottunk tovább, ahol a vb-ezüstérmes is ott volt” – mondta a találkozót követő sajtótájékoztatón Paulo Bento, Portugália szövetségi kapitánya.

Kollégája, Bert van Marwijk érthetően csalódottan értékelt, azonban saját bevallása szerint nem izgul a jövője miatt.

„Jól kezdtünk, de aztán Gregory van der Wiel eladott visszapassza is jelezte, hogy elbizonytalanodtunk. Már a dánok elleni vereség alkalmával is megfigyelhető volt, hogy egy bekapott gól mennyire meg tudja zavarni a csapatot. Mondtam a fiúknak a meccs előtt, hogy speciális helyzetben vagyunk, mert míg az egyenes kieséses szakaszban jó a döntetlen, addig nekünk ezen az összecsapáson legalább két góllal kell nyernünk. Kockáztattunk, a kezdésnél jól is ment, utána azonban leeresztettünk.

Ez a mostani a 2010-es csapatra épül, kicsit próbáltunk gyorsítani és fiatalítani rajta, mélyíteni a keretet. Tudtam, hogy nem egyszerű megismételni a két évvel ezelőtti bravúrunkat, ahhoz gólokat kellett volna szereznünk. Azok a játékosok, akik korábban a mi javunkra döntöttek ezen a tornán nem tudták a tőlük elvárhatót nyújtani.”

A halálcsoportnak keresztelt B jelű négyesben végül az a Németország zárt az élen hibátlan mérleggel, amely az utolsó fordulóban 2-1 arányban győzte le Dániát.

Labdarúgó-Európa-bajnokság, B csoport, 3. forduló

Portugália – Hollandia 2-1 (1-1)
Gólszerzők: Ronaldo (28., 74.), illetve van der Vaart (11.)

Portugália: Patricio – B. Alves, Pepe, Coentrao, Pereira – Veloso, Moutinho, Meireles (Custodio, 72.) – Nani ( Rolando, 87.), C. Ronaldo, Postiga (Oliviera, 63.). Vezetőedző: Paulo Bento.

Hollandia: Stekelenburg – van der Wiel, Mathijsen, Vlaar, Willems (Afellay, 67.) – de Jong, Sneijder, Robben, van der Vaart, Huntelaar – van Persie. Vezetőedző: Bert van Marwijk.

Sárga lap: Pereira (90+2.) illetve Willems (51.), van Persie (69.)

A B csoport végeredménye:

1. Németország 9 pont – továbbjutott
2. Portugália 6 – továbbjutott
3. Dánia 3
4. Hollandia 0


Videó: a portugáloknak a legjobbkor jött C. Ronaldo duplája:

A B csoport végeredménye:

1. Németország 9 pont

2. Portugália 6

3. Dánia 3

4. Hollandia 0

Ajánlott videó

Olvasói sztorik