Foci

Bombameglepetés: Kiestek az oroszok

Karagunisz (karagunisz)
Karagunisz (karagunisz)

Görögország 1-0-ra legyőzte Oroszország válogatottját a labdarúgó-Európa-bajnokság A csoportjának harmadik fordulójában és továbbjutott.

Görögország csoportutolsóként, Oroszország az élről várhatta a szombat esti összecsapást. Nagyon jól kezdett a görög válogatott a mérkőzésen, az első percekben akár két gólt is lőhettek volna a hellének, azonban a szbornaja kibírta a kezdeti nyomást. Innentől kezdve az orosz együttes dominált az első félidőben, Arsavin és Kerzsakov is megszerezhette volna a vezetést, azonban előbb Szifakisz védett nagyot, majd a labda elkerülte a felső sarkot.

A félidő második felére kissé alábbhagyott a tempó, majd mikor már mindenki a szünetet várta, Karagunisz lódult meg a labdával egy bedobás után, majd miután nem vették komolyan az oroszok, Malafejev hóna alatt a kapuba lőtt.

Fordulás után nyomtak az oroszok, azonban könnyedén növelhették volna előnyüket a görögök, Karaguniszt rúgták fel a tizenhatoson belül, ám büntető helyett kirúgással jöhettek az oroszok, a hellén veterán pedig sárgát kapott. A 77. percben újra a görögök lőhettek volna gólt, Cavelasz szabadrúgása azonban a kapufán csattant.

A hajrában már öt csatárral rohamoztak az oroszok, Dzagoev pedig fejjel egalizálhatott volna, azonban a labda elkerülte a hosszú alsó sarkot. A végén már hiába a sok orosz lehetőség, nem sikerült feltörni a görög védelmet, 1-0 lett a vége, Görögország továbbjutott, Oroszország nagy meglepetésre kiesett.

A Sport24 élő, szöveges tudósításban számolt be a görög-orosz csata legfontosabb pillanatiről.

Videó: A meccs összefoglalója


A csoport másik meccse is drámaira sikerült, ott Csehország és Lengyelország csapott össze egymással. A találkozó részleteiről ITT tudhastz meg többet.

Eredmény – labdarúgó-Európa-bajnokság, 3. forduló, A csoport

Varsó, Nemzeti Stadion, 55 000 néző. Vezette: Eriksson (svéd)

Görögország – Oroszország 1-0 (1-0)

Görögország: Szifakisz – Toroszidisz, Papasztathopulosz, K. Papadopulosz, Cavelasz -Maniatisz, Karagunisz (Makosz, 67.), Kacuranisz – Szalpingidisz (Ninisz, 83.), Gekasz (Holevasz, 64.), Szamarasz Szövetségi kapitány: Fernando Santos

Oroszország: Malafejev – Anjukov (Izmailov, 81.), Ignasevics, A. Berezuckij, Zsirkov -Sirokov, Gyenyiszov, Glusakov (Pogrebnyak, 72.) – Dzagojev, Kerzsakov (Pavljucsenko, a szünetben), Arsavin Szövetségi kapitány: Dick Advocaat

Gólszerző: Karagunisz (45.)

Sárga lap: Karagunisz (61.), Holebasz (93.) illetve Anjukov (61.), Zsirkov (69.), Dzagoev (71.), Pogrebnyak (92.)

A csoport végeredménye:
1. Csehország        3  2  –  1  4-5  6 pont – továbbjutott
2. Görögország       3  1  1  1  3-3  4 – továbbjutott
3. Oroszország       3  1  1  1  5-3  4
4. Lengyelország     3  –  2  1  2-3  2

Azonos pontszám esetén az egymás elleni eredmény rangsorol.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik