Foci

Jók a svéd kapitány megérzései

erik hamrén (erik hamrén, )
erik hamrén (erik hamrén, )

Svédország nem engedheti meg magának a vereséget Anglia ellen, ha még reménykedik a továbbjutásban az Európa-bajnokságon.

Attól függetlenül, hogy kikaptak a csoport nyitómeccsén az ukránok ellen, Erik Hamrén svéd szövetségi kapitány optimista hangulatban nyilatkozott a sajtónak.

A sárga-kékek legnagyobb ásza, Zlatan Ibrahimovic ugyan kapott egy nagy rúgást a combjára, valószínűleg mégis kezd Johan Elmanderrel az oldalán. A másik oldalon Wayne Rooney még eltiltását tölti.

„Jó előérzetem van. A vereséget hamar feldolgoztuk, a játékosok találkoztak a családjukkal, és volt idejük pihenni. Edzeni is tudtunk, ráadásul saját szurkolóink társaságában, szóval minden stimmelt. Az utolsó napokban ők nagyon sokat segítettek” – mondta Erik Hamrén.

„Az Európa-bajnokság kvalifikációs sorozatában két mérkőzés volt hátra, amiből kettőt kellett megnyernünk a kijutáshoz, a hollandok és a finnek ellenit. Az akkor sikerült, és most is ez a helyzet, szóval miért ne sikerülhetne most is elérni a továbbjutást” – érvelt a svéd szakember, egy számunkra elég keserű emléket felelevenítve.

Az angolok végig domináltak a franciák ellen (1-1), de rengeteg helyzetet kihagytak. „Örülök a biztató kezdésnek” – mondta Roy Hodson, az angolok szövetségi kapitánya. „Elégedett voltam a teljesítményünkkel, de meg kell tanulnunk élni a lehetőségeinkkel. Mikor labdát szerzünk, pontosan kell indítani, és az utolsó passzokra nagyon figyelni kell. Ilyen szinten nem engedhetünk meg magunknak ennyi kihagyott helyzetet.”

„Nem gondolom, hogy a svédek rosszul játszottak, nagyon izgalmas meccs volt. Az övék az utóbbi évek egyik legígéretesebb válogatottja, szervezettek, jó a csapatszellem, és megvan bennük a tehetség is. És ott van Zlatan is, aki világklasszis játékos, bármikor egyedül megnyeri a mérkőzést” – tette hozzá Hodgson.

Eredmény – Európa-bajnokság, D csoport, 2. forduló

Svédország – Anglia – 20 óra 45 perc, M1

Kijev, vezeti: Damir Skomina (szlovén)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik