Foci

Eső után gólözön, a svédek kiestek

angolok (angolok, )
angolok (angolok, )

Anglia fordulatos meccsen 3-2-re legyőzte a svédeket, akik kiestek a labdarúgó-Eb D csoportjából, amelyet az angolok és a franciák 4-4 ponttal vezetnek.

 

franciák Ukrajna felett aratott viharos győzelme azt jelentette, hogy ha a nulla pontos Svédország kikap Angliától, már biztos kieső.

Persze a Wayne Rooney-t még nélkülözni kénytelen, egypontos angoloknak is nagyon kellett volna a győzelem, és ezért ők tettek többet.

Leginkább Andy Carroll, aki az első félidő derekán mintaszerű fejessel szerzett vezetést. A szünetig nem változott az állás, a fordulás után viszont kitört a gólcsata.

A svédek fura góllal egyenlítettek, Zlatan Ibrahimovic szabadrúgásból a sorfalat találta el, aztán a kipattanó labdát Bruce Lee-t idéző rúgással pöccintette hétközi vitapartnere, Olof Mellberg felé, a szakállas óriás lövése Joe Hart kapusról Glenn Johnsonra, majd onnan a kapuba pattant.

A svéd hátvéd vérszemet kapott, kilenc perc múlva fejjel vette be Hart kapuját, ezzel a svédek fordítottak. A meccsnek azonban még messze nem volt vége, jött az angol visszavágás.

A csereként beállt Theo Walcott 25 méterről zúzta be az angolok egyenlítő gólját, majd ugyanő cselezte be magát, Danny Welbecknek passzolt, aki sarokkal talált be, ezzel az angolok visszavették a vezetést.

A ráadásban Andreas Isaksson még védte Steven Gerrard közeli lövését, de ez sem segített a svédeken, Anglia 3-2-re nyert, és 4 pontos, csakúgy, mint Franciaország, az ukránoknak maradt a 3 pontjuk, a svédek második vereségükkel kiestek a D csoportból.

Eredmény -labdarúgó-Európa-bajnokság, D csoport, 2. forduló

Svédország-Anglia 2-3 (0-1)

Kijev, Olimpiai Stadion. Vezette: Damir Skomina (szlovén)

Svédország: Isaksson – Granqvist (Lustig, 66.), Mellberg, J. Olsson, M. Olsson – A. Svensson, Källström – S. Larsson, Ibrahimovic, R. Elm (Wilhelmsson, 81.) – Elmander (Rosenberg, 79.). Szövetségi kapitány: Erik Hamrén

Anglia: Hart – G. Johnson, Terry, Lescott, A. Cole – Milner (Walcott, 61.), Gerrard, Parker, Young – Welbeck (Oxlade-Chamberlain, 90.), Carroll. Szövetségi kapitány: Roy Hodgson

Gólszerzők: G. Johnson (49., – öngól), Mellberg (59.), illetve Carroll (23.), Walcott (65.), Welbeck (78.)

Sárga lap: Svensson (90+1.), Olsson (72.), Mellberg (63.), illetve Milner (58.)

A csoport állása:
1. Franciaország 4 pont (gólkülönbség: +2)
2. Anglia 4 (+1)
3. Ukrajna 3 (-1)
4. Svédország 0 (-2)

Videó: Danny Welbeck csodagólja döntött

Ajánlott videó

Olvasói sztorik