Foci

Bilic: jó helyzetben vagyunk a négy ponttal

mandzukic (mandzukic, horvátország)
mandzukic (mandzukic, horvátország)

Miután Horvátország 1-1-es döntetlent ért el az olaszok ellen, úgy tűnik, ki-ki meccset vív majd a spanyolokkal a foci-Eb utolsó csoportkörében.

Az olasz válogatott vezetett a spanyolok ellen a labdarúgó-Eb első fordulójában, de az ibériaiak egyenlítettek. Cesare Prandelli együttese a horvátok ellen is megszerezte a vezetést, de ott is 1-1-es döntetlen született.

Mindez azt jelenti, hogy az olaszoknak nyernie kell az írek ellen a harmadik fordulóban, ráadásul szurkolniuk kell azért, hogy a spanyol-horvát mérkőzés ne legyen döntetlen, az esetben ugyanis három csapatnak is 5 pontja lenne, és kezdődhetne egy bonyolult számítássorozat.

“Nem, nem vagyok mérges, bár csalódottak vagyunk, mert kreatív és játszós futballal rukkoltunk elő, amit egy pillanat alatt megöltek. Nagy lehetőséget szalasztottunk el, de továbbra is esélyesek vagyunk a továbblépésre. Ha uralod a mérkőzést, és területi fölényben vagy, meg kell ölni a játékot, mert egy pillanat alatt összeomolhat az, amit felépítettél. Ki kell elemezni a történteket, de mi violtunk a jobbak, még úgy is, hogy egy fizikálisan nagyon erős csapattal találkoztunk” – így az olaszok kapitánya.

“Be kell osztanunk az energiánkat az írek ellen, fel kell nőnünk a feladathoz. Az első 60 percben nagyon jól játszottunk, de amikor kicsit szétszakadt a pálya, kissé elfáradtunk, és szétesett a játékunk. Van négy napunk, hogy kipihenjünk a történteket” – mondta Prandelli a találkozó után.

Slaven Bilic, a horvátok fiatal kapitánya büszke övéire: “Nem könnyű egy nagycsapat ellen felállni, de mi vártunk a lehetőségre, és az eljött. Az első félidőben jobbak voltak nálunk, de türelmesek voltunk, és távoli lövésekkel próbálkoztunk. A szünetben azt mondtam a srácoknak, aggresszívebbnek kell lennünk, és többet kell passzolnunk. Később Mandzukic mélyebbre került, Modricot pedig kivittük a szélre, ezután fölénybe kerültünk” – árulta el a siker titkát.

“Nem akarok még a spanyolok elleni mérkőzésről beszélni, sok időnk van a meccsig, addig lesz módunk kielemezni őket. Jó helyzetben vagyunk, két meccs után van négy pontunk. Otthon nem számítottak erre, és van esélyünk arra, hogy ebből a nagyon nehéz csoportból továbblépjünk, ez már önmagában nagy siker. Nekünk talán az a hátrányunk, hogy mentálisan nem vagyunk annyira erősek, mint a németek vagy az olaszok, fizikailag viszont igen” – utalt az esélyekre Bilic.

Videó: A mérkőzés összefoglalója:

Labdarúgó-Eb, 2. csoportkör, C csoport

Olaszország-Horvátország 1-1 (1-0)

Poznan, Stadion Miejski, 36 000 néző. Vezette: Webb (angol)

Olaszország: Buffon – Chiellini, De Rossi, Bonucci – Maggio, Thiago Motta (Montolivo, 63.), Marchisio, Pirlo, Giaccherini – Balotelli (Di Natale, 70.), Cassano (Giovinco, 83.). Szövetségi kapitány: Cesare Prandelli

Horvátország: Pletikosa – Srna, Corluka, Schildenfeld, Strinic – Rakitic, Vukojevic, Modric, Perisic (Pranjic, 67.) – Jelavic (Eduardo, 83.), Mandzukic. Szövetségi kapitány: Slaven Bilic

Gólszerzők: Pirlo (39.), illetve Mandzukic (72.)

Sárga lap: Montolivo (80.), Thiago Motta (57.), illetve Schildenfeld (86.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik