Foci

Prukner László irányítja a Kaposvárt

A Kaposvár megegyezett korábbi vezetőedzőjével, így Prukner 2010 után ülhet le ismét a Rákóczi kispadjára.

A Ferencvárost és a Zalaegerszeget is megjárt tréner klub egy plusz egy évre szóló kontraktust írt alá a zöld-fehér klubbal, mellyel hétfőn meg is kezdi a felkészülést a következő idényre.

A zalai csapattal csak egyet megnyerő Prukner már a szezon végeztével képbe került Kaposváron, majd többszöri tárgyalás után végül csütörtökön egyeztek meg a felek.

“Örömmel jelentem be, hogy Prukner László lett a csapat vezetőedzője” – mondta Illés János, a somogy megyei klub ügyvezető elnöke. “Az elmúlt napokban volt lehetőségünk arra, hogy alaposan körbejárjunk minden kérdést, és ezután hoztuk meg a döntést. A jövő évi céljainkat ahhoz igazítjuk, hogy az előttünk álló időszakban milyen erősségű játékoskeretet tudunk kialakítani. Továbbra sem vagyunk túl jó anyagi helyzetben, de ezután is arra törekszünk, hogy amit ígérünk, azt teljesíteni tudjuk”.

A trénert 2003 nyarán nevezték ki vezetőedzőnek a klubnál, de korábban másodedzői és utánpótlásedzői tisztséget is betöltött a Kaposvárnál.

A 2004-es feljutást követően egymás után hatszor tartotta bent az NB I-ben a gárdát. Aztán 2010-ben igent mondott a Ferencváros felkérésére, és egy évvel később a bronzéremig vezette a fővárosiakat. A tavaly augusztusi távozás után Zalaegerszegre szerződött.

“Biztos, hogy más lesz az előttünk álló időszak, mint a korábbi évek voltak” – kezdte Prukner László. “Huszonnyolc évet lehúztam itt, ami egy folyamat volt. Láttam mindent, benne voltam, és jól is teljesítettünk talán. Az együttes az elmúlt két évben kicserélődött, csak azok a fiatalok maradtak, akiket én annak idején felhoztam az első csapathoz. Én tapasztaltabb lettem, és úgy érzem, jót tett a távollét. Most azt kértem a vezetőktől, hogy biztosítsák annak a lehetőségét, hogy eredményesek legyünk a csapattal. Az elmúlt sikertelenebb esztendő nem tett jót nekem, így mindenképpen sikeres szeretnék lenni a kaposváriakkal.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik