Foci

Löw mókás kedvében volt a meccs alatt és után is

joachim-low(210x140)(2).jpg (joachim löw)
joachim-low(210x140)(2).jpg (joachim löw)

Németország 2-1-es győzelmével a kiesés szélére taszajtotta a hollandokat a labdarúgó-Eb-n. A német kapitány kényelmes helyzetben van.

Mario Gomez, a Bayern München támadója megszerezte második és harmadik gólját is a labdarúgó-Eb-n, ezzel pedig a németek megszerezték negyedik, ötödik és hatodik pontjukat a B csoportban.

A narancsmezesek a dánoktól elszenvedett 1-0-s vereség után ismét kapituláltak,így kisebbfajta csodának kellene bekövetkeznie ahhoz, hogy továbblépjenek a nehéz kvartettből.

“Természetesen nagyon csalódottak vagyunk. Jól kezdtünk az első 20 percben, úgy, ahogyan szerettünk volna. Voltak lehetőségeink, a németek gólja a semmiből jött. A fordulás után javítani akartunk és 15-20 perc után éreztük, a németeknek problémáik vannak, főleg Robin van Persie gólja után. Úgy érzem, a dánok elleni meccshez hasonlóan most is mentünk előre, ade a védekezésben nem voltunk elég fegyelmezettek. Folytatjuk tovább, hinnünk kell magunkban” – mondta a meccset követően Bert van Marwijk, a hollandok szövetségi kapitánya.

“Szeretek három csatárral játszani, a 4-3-3-mal, kreatívan és gyorsan, de ma erre nem voltunk alkalmasak. A helyzet az, hogy van még esélyünk a továbblépésre, és ha van, akkor hinnünk is kell benne. Ezt mondtam a srácoknak az öltözőben, és ők egyetértettek velem” – fejezte be értékelését a morózus mester.

Joachim Löw sokkal vidámabb volt a meccs alatt is, amit jól jelképez az a jelenet, amikor egy labdaszedő srácot viccelt meg.

“Ezzel a győzelemmel azt hiszem, megnyílt az út előttünk a negyeddöntő felé. A kezünkben van a sorsunk, hogy Dánia ellen mindent tisztába tegyünk. Nagyon szoros, izgalmas meccs volt a hollandok elleni. Nagyon meleg volt, ez befolyásolta a játékunkat, amely a védekezésre épült, hiszen az ellenfélnek négy-öt veszélyes játékosa van elöl. Ki is kapcsoltuk őket, így nem tudtak ötletesen játszani. Amikor elmentünk 2-0-ra, úgy éreztem, hogy ez egy kicsit összetöri a hollandokat, és tudunk még egyet rúgni” – így Löw.

Azt tudtuk, hogy egy egy ellen a védekezésben nem olyan erősek a hollandok. Pont így született a két gólunk, megérdemelten nyertünk tehát. Tudtuk, hogy Heitinga és Mathijsen mellett kicsia  terület, de azt áttörjük, veszélyesek lehetünk. Lehetne még javítani a játékunkon, de ebben a nehéz csoportban hat pontunk van két meccs után, elégedettnek kell lennünk” – mondta a német kapitány.

Videó: Belefért – szerencsés a srác:

Videó: A mérkőzés képei még egyszer:

Eredmény – Labdarúgó Eb, B csoport, 2. forduló

Harkiv, Metaliszt Stadion, 30 000 néző. Vezette: Eriksson (svéd)

Hollandia – Németország 1-2 (0-2)

Hollandia: Stekelenburg – Van der Wiel, Heitinga, Mathijsen, Willems – N. de Jong, Van Bommel (Van der Vaart, a szünetben) – Robben (Kuyt, 83.), Sneijder, Afellay (Huntelaar, a szünetben) – Van Persie. Szövetségi kapitány: Bert van Marwijk

Németország: Neuer – Boateng, Hummels, Badstuber, Lahm – Khedira, Schweinsteiger -Müller, Özil (Kroos, 80.), Podolski – Gomez (Klose, 72.). Szövetségi kapitány: Joachim Löw

Gólszerzők: Van Persie (73.), ill. Gomez (24., 38.)

Sárga lap: N. de Jong (80.), Willems (91.) illetve Boateng (87.)

A csoport állása:

1. Németország 6 pont
2. Dánia és Portugália 3 pont
4. Hollandia 0 pont

Ajánlott videó

Olvasói sztorik