Foci

Harry Redknapp elhagyja a Tottenhamet

Redknapp (redknapp, )
Redknapp (redknapp, )

Bejutott a Bajnokok Ligájába, a Premier League dobogójára vezette a Spurst, de négy év után távozik a menedzser a White Hart Lane-ről.

A londoni Tottenham Hotspur vezetősége csütörtökön reggel bejelentette, Harry Redknapp távozik a klub menedzseri posztjáról. A szakítás azért meglepő, mert a két fél rendkívül sikeres négy éven van túl.

Redknapp és menedzsere, Paul Stretford szerdán egész nap a White Hart Lane-en tárgyalt egy három és féléves kontraktus megkötéséről, de ez végül nem köttetett meg. A 65 éves szakembernek egyébként még egy évig szerződése volt a Spursszel, ezt is felbontják.

Daniel Levy, a klub igazgatója így reagált a történtekre: “Nem tudom érzelmektől mentesen megítélni a helyzetet. Harry akkor érkezett a klubhoz, amikor azokra a tapasztalatokra volt szükségünk, amelyek neki megvannak. Ez a mostani döntés semmit sem von le az ő érdemeiből, fantasztikus munkát végzett a csapatnál, és mindig szívesen látjuk őt”.

Harry Redknapp sem fukarkodott a jelzőkkel: “Minden percét élveztem az itt töltött munkának, és büszke vagyok arra, amit elértünk. Fantasztikus négy évet töltöttem a klubnál, néha lélegzetelállító volt a futballunk. Szomorú vagyok, hogy el kell hagynom a csapatot, köszönöm a játékosoknak, a drukkereknek, a stábnak, hogy értünk szurkoltak és dolgoztak.”

A szerződésének meghosszabbításáról szóló tárgyalások egyébként először akkor torpantak meg, amikor az év elején Fabio Capello távozása miatt felmerült, hogy Redknapp lehet az angol válogatott szövetségi kapitánya – érdekelte is volna a feladat, ráadásul az egész közvélemény elfogadta volna őt.

Redknapp 2008-ban érkezett a csapathoz, miután Juande Ramos, a Sevilla korábbi mestere pocsék félszezont produkált az együttessel. Nyolc forduló után két ponttal állt a csapat. Redknapp a 8. helyre vezette a Spurst, és rögtön Ligakupa-döntőt játszhatott a csapattal. 

Első teljes évében 4. lett a csapattal, és bejutott a Bajnokok Ligájába Kranjcarékkal, a negyeddöntőben a Real Madrid búcsúztatta.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik