Foci

Félgőzzel is négyet vágtak a spanyolok

spanyol válogatott (spanyol válogatott, )
spanyol válogatott (spanyol válogatott, )

A spanyol labdarúgó-válogatott magabiztos, 4-0-s győzelmet aratott Írország felett, és ezzel Xaviék átvették a vezetést a C csoportban.

A csütörtöki játéknap remekül kezdődött a spanyolok szemszögéből, ugyanis az íreket 3-1-re verő horvátok csak döntetlenre voltak képesek az olaszok ellen, így nem léptek meg a kvartettben: négy pontjuk van, csakúgy, mint most már a spanyoloknak.

A kontinensviadal talán leggyengébb csapata, az ír nemzeti tizenegy nem nehezítette meg a spanyolok dolgát: a 4. percben Fernando Torres szedett össze egy labdát az ügyetlenkedő védőktől a tizenhatos vonalánál, majd tolt rajta kettőt, és mattolta Given kapust.

Ekkor úgy tűnt, csak a pofozógép szerepét töltik majd be Keane-ék, de a spanyolok visszakapcsoltak egy sebességi fokozatot, és csak annyit fociztak ki magukból, amennyi szükséges volt. Azért így is lőhettek volna még leglább két gólt az első 45 percben, de a vezetés – és a gyenge ír produkció – tudatában nem kapkodták el a dolgot Torresék.

A fordulás után maradt a játék képe: a címvédő sorra alakította ki a helyzeteket, az írek pedig foggal-körömmel védték az egygólos hátrányt. Hiába, ugyanis a 49. percben David Silva bolondot csinált a teljes szigetországi védelemből, majd hanyag mozdulattal a kapuba gurított.

Húsz perccel a lefújás előtt Torres döntötte el végleg a meccset. Egy az egyben vitte Givenre a labdát, és higgadtan a hálóba pofozta a játékszert. Cesc Fabregas bombája már csak hab volt a tortán. Egy szöglet után remek csellel tolta el a labdát a védője melett, majd szinte az alapvonalról vágta a hálóba.

Győzelmükkel a spanyolok a csoport élére ugrottak, de csak jobb gólkülönbségüknek köszönhetően előzik meg a szintén négypontos horvátokat. Írország pedig csomagolhat a hazaútra, ugyanis matematikai esélyük sincs a továbbjutásra.

Videó: A két vereség az írek búcsúját jelenti:

Eredmény – Európa-bajnokság, C csoport, 2. forduló

Spanyolország – Írország 4-0 (1-0)
Gólszerzők: Torres (4., 70.), David Silva (49.), Fabregas (83.)

Spanyolország: Casillas – Piqué, Ramos, Arbeloa, Alba – Iniesta (Cazorla, 80.), Xavi, Xabi Alonso (Martinez, 65.) – Busquets, Silva, Torres (Fábregas, 73.). Vezetőedző: Vicente del Bosque

Írország: Given – St Ledger, Ward, O’Shea, Dunne – Whelan (Green, 80.), McGeady, Andrews, Duff (McClean, 78.) – Keane, Cox (Walters, 49.). Vezetőedző: Giovanni Trapattoni

Sárga lap: Xabi Alonso (54.), Javi Martinez (77.), illetve Robbie Keane (36.), Glenn Whelan (45.)

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik